CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPaste de milionane de euro


Paste de milionane de euro

 

 

 

Locuitorii tarii noastre vor incepe sa arunce in stanga si in dreapta cu milioanele de euro pentru vacanta de Pasti in ciuda crizei economice.

In jur de 40 de milioane de euro se estimeaza ca romanii sa scoata din buzunare pentru a petrece Sarbatorile Pascale la munte sau la mare, in tara sau in strainatate.

Pachetele turistice cat mai atarctive scoase pe piata de agentiile de turism inceraca sa tina criza departe de acasta ramura. Pretul mediu pentru un pachet turistic in tara a scazut ajungand la 250 de euro fata de 300 de euro cat era anul trecut, de asemenea si o vacanta in starinatate a ajuns la 400 de euro fata de 500 de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

UN BUSSINES PROFITABIL
Numarul romanilor care isi vor petrece Pastele peste hotare va fi cu aproximativ 10% mai mare decat anul trecut acelasi procent inregistrandu-se si pentru deplasarile interne si asta datorita promotiilor avatajoase scoase pe piata in acest an, estimeaza Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT.

Din cele 40 de milioane de euro preconizate circa 16 milioane vor incasa agentiile de turism de la romanii care vor petrece Pastele in strainate, iar in jur de 25 de milioane se vor incasa de la romanii care doresc sa petreaca Pastele in tara, in stil traditional romanesc. Chiar daca numarul turistilor a crescut incasarile se aseamana cu cele din anul trecut.

Destinatiile preferate de romani sunt si in acest an Bulgaria, Grecia, Turcia, Austria, Tunisia, Israel şi capitalele europene insa ca si anul trecut romanii prefera sa pretreaca Pastele in numar mare la vecinii nostrii bulgarii. Cele mai bune pachete turistice pentru Sarbatoarea Invierii Domnului sunt in statiunile Albena si Nisipurile de Aur la preturi foarte bune.

Romanii care merg in intr-un hotel de 4 respecti 5 stele din statiunea Nisipurile de Aur trebuie sa stie ca pentru masa si 3 nopti cazare trebuie sa scoata din buzunare intre 100 si 220 de euro de persoana. Cei care şi-au achiziţionat vacanţa din timp au beneficiat şi de reducere de 5%-15%. Anul trecut au petrcut Pastele la bulgari in jur de 20% din romani care au petrecut sarbatorile de paste peste hotare anul acesta se preconizaeaza sa fie in jur de 25%.

OFERTA ROMANEASCA
Cel mai mare numar de hoteluri deschise de Pasti pe litoral vor fi in Mamaia in numar de 22, 3 vor fi in Eforie Nord iar restul in statiunile Olimp, Venus, Saturn si Mangalia insumand un numar de 41 de hoteluri. Dintre hotelurile care vor deschise în Mamaia fac parte Rex, Iaki, Flora, Parc, Mamaia şi Palm Beach, pe cand în Eforie Nord turistii se vor putea caza la hotelurile Europa, Acapulco şi Grand. In celelalte statiuni vor funciona hotelurile Cocorul (Olimp), Doina şi Decebal (Neptun), dar şi Palace şi Afrodita (Venus). În Saturn vor fi disponibile turiştilor hotelurile Hora, Saturn şi Sirena. In Mangalia turisti se pot caza la President, Corsa sau Paradiso, iar în Jupiter pot alege hotelul Iris, care de altfel va fi singurul  deschis în această perioadă. În seara de Înviere Goran Bregovic va sustine un concert pe plaja iar in celalalte zile se vor mai sustine diverse cncerte si targuri traditionale romanesti potrivit Ministerului Turismului.