CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



“Come to Romania, the land of choice” noul imn al turismului romanesc


“Come to Romania, the land of choice” noul imn al turismului romanesc

 

 

 

"The land of choice nu este un brand, este un vers al unui imn compus de catre Marius Moga, iar ideea cu noul brand de tara mi-a venit datorita faptului ca Romania este tara in care orice vis de vacanta poate deveni posibil.

In prezent nu avem un brand, e doar un vers al unui imn. Deocamdata suntem intr-o licitatie internationala pana cand vom alege brandul Romaniei", a precizat ministrul Turismului, Elena Udrea, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

 

Declaratia Elenei Udrea este confirmata si de catre purtatorul de cuvant al ministerului Educatiei, Stefan Lungu, care a declarat pentru ziarul Cotidianul ca "The land of choice" este o expresie extrasa din imnul turistic al Romaniei care va fi lansat la mare pe 1 mai.

 

„A aparut o confuzie, cauzata de faptul ca, dupa concertul lui Bregovici, noi am proiectat pe ecrane acest text, atunci cand am anuntat evenimentele de 1 si 2 mai.

Nu este vorba despre un slogan, este o fraza din imnul turistic“, ne-a spus Lungu.

 

Sloganul prin care tara noastra a fost prezentata in lume a fost „Romania, simply surprising“, dar a fost considerat nepotrivit de actualul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Primele fragmente din noul imn turistic al Romaniei au scapat deja pe youtube. Imnul, care ar trebui sa fie lansat pe 1mai, este compus de Marius Moga si ar trebui sa contina un intro cantat la nai de Gheorghe Zamfir. Numele celorlalti interpreti care au participat la inregistrarea lui nu au fost inca facute publice.

 

Imnul, cantat in limba engleza, va avea o durata de aproximativ 3 minute, iar costurile de productie s-au ridicat la 10.000 euro.

De 1 mai, Elena Udrea va lansa oficial imnul "Come to Romania, the land of choice” in cadrul unui concert sustinut in statiunea Mamaia, la care vor participa Sistem, Smiley, Loredana si Felicia Filip.

 

SURSA: NITU SILVIU-LIVIU