CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportAgentiile de turism propun MT sa plateasca doi euro pentru fiecare turist strain adus in tara


 

 

Agentiile de turism au propus, miercuri, Ministerului Turismului, in cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, introducerea unei taxe de incoming de aproximativ doi euro pentru fiecare turist strain pe care il aduc in tara, a declarat ministrul de resort Elena Udrea, potrivit Newsin.
"In cadrul sedintei de astazi a Consiliului Consultativ al Turismului, agentiile au venit cu propunerea ca ministerul sa acorde facilitati fiscale pentru fiecare turist strain adus in Romania. Ne-am gandit impreuna cu agentiile de turism la un nivel de doi euro", a spus Elena Udrea.
Ministrul turismului a mentionat ca in tarile unde a fost introdusa o astfel de taxa nivelul variaza de la 0,5 euro la 5 euro.
Potrivit oficialului de la turism, daca in Romania vor fi adusi circa un milion de turisti cheltuiala ministerului va fi de doua milioane euro, ceea ce ar reprezenta o investitie rentabila.
Propunerea introducerii unei taxe de incoming a venit din partea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
O alta masura propusa de ANAT presupune reducerea TVA-ului la pachetele de servicii turistice, care pe langa cazare presupun si transport sau masa.