CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCOPOS PE CALE SA PIARDA O STEA VERITABILA


COPOS PE CALE SA PIARDA O STEA VERITABILA

 

 

 

Hotelul Hilton din capitala risca sa isi piarda stelele. Un control al Ministerului Turismului a descoperit ca unitatea de cazare functioneaza pe o noua societate comerciala, fapt nedeclarat in termen legal. Hotelul mai are o problema - nu mai dispune deloc de locuri de parcare, ceea ce inseamna ca cele 5 stele ar putea sa se transforme în 4.  

Echipa de control a ministerului turismului a constatat ca societatea care detinea certificatul de clasificare emis de minister era alta decat cea care administreaza in acest moment hotelul. Astfel s-a aplicat o amenda de 4000 de lei.

 

Mai mult conducerea hotelului are termen 30 de zile sa obtina certificatul de clasificare pe noua societate. Hotelul mai are o problema si anume aceea a locurilor de parcare. În acest moment el nu mai detine locuri de parcare. Primaria Capitalei a reziliat contractele cu firma Dalli pentru 11 parcari din Bucuresti, printre care se numara si suprafata din fata Hiltonului.

 

Sorin Oprescu a anulat astfel contractul de inchiriere a spatiului care fusese incheiat intre Ana Hotels, compania lui George Copos, si Dalli, firma care a fost detinuta de Dorin Cocos, sotul ministrului turismului, Elena Udrea. Varianta ar fi ca hotelul sa incheie un nou contract de inchiriere pentru locuri de parcare, ori va risca sa fie declasificat din cauza lipsei acestora.

 

Reprezentantii primariei spun ca sunt dispusi sa-i inchirieze locurile de parcare lui George Copos, pentru Hotelul Athenée Palace Hilton, dar nu au reusit sa se inteleaga cu acesta la pret.

 

In timp ce Copos sustine ca "a chemat primaria in judecata”, pentru ca ar fi refuzat sa-i inchirieze parcarea, reprezentantii autoritatii locale spun ca au existat numeroase discutii, dar cele doua parti nu s-au inteles la pret. "Exista o taxa pe care noi o avem pentru toate parcarile din Capitala, de 1,5 lei/ora/loc. Am inteles ca George Copos si-ar dori un pret mai mic”, a afirmat Mircea Raicu, viceprimar al Capitalei. Pe luna, pretul este de 100 de euro/loc de parcare.

 

Ana Hotels contesta rezultatele controlului de la minister

 

In afara de problema pretului, in interiorul institutiei exista discutii si cu privire la cadrul legislativ prin care se poate face inchirierea. "Este un vid legislativ - pe de o parte, avem o hotarare de guvern, pe alta parte, o hotarare de consiliu. Vom discuta pentru a gasi o solutie convenabila pentru toata lumea. Nimeni nu se opune inchirierii”, sustine Madalin Dumitru, seful Directiei Generale de Infrastructura si Servicii Publice din cadrul Primariei Capitalei.

 

Pe de alta parte, Copos este de parere ca pretul cerut de primarie e exagerat de mare, in conditiile in care la Dalli platea o chirie de 7.000-8.000 de euro/luna.

 

Desi nu a rezolvat conflictul cu municipalitatea, care dureaza deja de circa sase luni, surse din minister spun ca George Copos a depus ieri actele pentru clasificarea hotelului pe noua societate. In schimb, Copos sustine ca cei de la minister i-au facut o nedreptate, ca societatea este aceeasi si doar si-a schimbat numele.

 

"Persoanele care au efectuat controlul au sesizat necesitatea schimbarii denumirii societatii pe certificatul de clasificare turistica, insa au interpretat gresit aceasta schimbare ca o modificare a proprietarului/operatorului hotelului, probabil dintr-o slaba cunoastere a legii societatilor comerciale”, a afirmat Copos intr-o nota trimisa EVZ "in temeiul dispozitiilor art. 72 si 73 din Legea Presei nr. 3/1974”.

 

BRAND DE LUX

 

Hilton este una dintre cele mai mari retele de hoteluri de top. Standardele lantului sunt foarte stricte si la cele mai inalte cote, astfel ca unitatile care poarta acest brand trebuie sa fie de cinci stele. Pana acum, lantul a mai avut o problema cu unitatea din Sofia, care, la un moment dat, a fost declasificata de autoritatile bulgare la patru stele. In Romania, lantul a mai afiliat un hotel in Sibiu, care urmeaza sa fie inaugurat curand.

 

SURSA: NITU SILVIU-LIVIU