CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCarpathia Express - primul tren-hotel din România


“Carpathia Express” a fost inaugurat pe 13 mai, în gara Vişeul de Sus, din Maramureş. Trenul-hotel a fost amenajat cu ajutorul unei fundaţii elveţiene “Hilfe fur die Wassertalbahn, preocupată de salvarea liniilor ferate monument.

 

Singurul tren-hotel românesc, “Carpathia Express”, oferă condiţii deosebite pentru iubitorii unor vacanţe inedite. Trenul este format dintr-o locomotivă-monument, un vagon restaurant şi două vagoane de dormit, care au fost aduse din Slovacia şi au fost recondiţionate, fără a se modifica nimic la ele. Astfel, vagoanele păstrează elementele originale, creând o atmosferă deosebită, iar în vagonul restaurant, turiştii pot servi o cină romantică la lumina lumânărilor, ascultând muzică live. Vagonul-restaurant are o capacitate de 44 de locuri.

 

Potrivit reprezentanţilor “Carpathia Express”, hotelul se situează undeva între două şi trei stele, însă experienţele pe care turiştii le pot trăi aici sunt mult mai valoroase. Preţul unui pachet de bază “Mocăniţa”, care include o cină în vagonul-restaurant, dejun, cazare pe o noapte şi o călătorie cu Mocaniţa, este de 149 de lei de persoană. Pachetul extins, care include două nopţi de cazare este de 199 de lei de persoană. Ambele pachete sunt valabile dacă se cumpără pentru câte două persoane. Preţurile pentru o singură persoană sunt de 159, respectiv 209 lei.

 

Turiştii care se cazează la hotelul-tren “Carpathia Express” au şi ocazia de a călători cu mocaniţa pe Valea vaserului. Mocăniţa din Vişeul de Sus este singura cale ferată activă de acest gen din întreaga Europa, fiind folosită atât din punct de vedere economic, pentru transportul lemnului, cât şi turistic.

 

Din anul 2005, circulă pentru turişti locomotiva cu abur, iar din 2007 Valea Vaserului a devenit parte componentă a Parcului Natural „Munţii Maramureşului”, fiind sub protecţie europeană.

 

 

 

Dolcan Maria Andreea