CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportConstructiile ridicate la mai putin de 300 m de mare vor fi demolate


Senatorii au adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede demolarea constructiilor ridicate la o distanta mai mica de 300 de metri liniari de la linia valului inspre mal, chiar daca au autorizatie de constructie. Actul normativ stabileste si aplicarea unor amenzi de pana la 50.000 de lei pentru realizarea lucrarilor de constructii, in perioada 15 mai-15 septembrie, in statiunile turistice de pe litoral si in zona plajelor.

 

Astfel, potrivit OUG nr. 38/2011, constructiile aflate in orice stadiu de executie in zona precizata vor fi demolate dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, si anume la 10 zile de la publicare.

 

MDRT isi va asuma coordonarea actiunii de combatere a fenomenului construirii ilegale. In acest sens, ministrul de resort a invocat atributiile pe care le are in ceea ce priveste constructiile, arhitectura, urbanismul in Romania.

 

„Adoptarea acestei OUG continua seria actelor normative prin care se incearca controlarea fenomenului constructiilor ilegale”, a declarat ministrul Elena Udrea.

 

 

Dolcan Maria Andreea