CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportTone de alge au invadat litoralul romanesc


Plaja din Mamaia arata ca o adevarata mlastina. Furtunile din larg si valurile puternice au adus tone de alge, care au acoperit apa si tarmul. Intr-o singura zi, de pe plajele din Mamaia au fost adunate peste 220 de tone de alge si peste 300 de tone de alge de pe intreg litoralul.

Cei mai tristi sunt turistii care ar da orice sa poata intra fara retineri in valuri. Ei sunt deranjati si de mirosul neplacut, dar si de faptul ca acestea pot fi si periculoase pentru sanatate, putand fi cauza aparitiei unor boli ale pielii.

Lucrurile nu ar arata asa, daca Apele Romane, administratorul plajei, le-ar strange la timp. In loc de actiune, reprezentantii institutiei se disculpa si spun ca nu pot lucra decat noaptea ca sa nu-i deranjeze pe turisti.

O posibila solutie ar fi fost o initiativa a unei corporatii japoneze. Niponii voiau sa transforme tonele de alge in biodeiesel. Resurse ar fi avut din belsug. Numai anul trecut, zeci de mii de tone de alge au fost stranse de pe plajele romanesti. Insa pana acum proiectul nu s-a concretizat.

 

Dolcan Maria Andreea