CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPropunere de reducere a TVA pentru serviciile turistice de la 24% la 9%


Deputatul independent Mircia Giurgiu propune modificarea Codului Fiscal si reducerea TVA la servicii turistice de la 24 la 9 la suta pentru masa, transport si inchirierea de terenuri de camping, masura urmand sa duca la dezvoltarea turismului romanesc si la cresterea numarului de turisti in statiuni.

Mircia Giurgiu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca va discuta propunerea cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si ii va cere sprijinul.

" Voi depune un proiect de modificare a Codului Fiscal, care prevede reducerea TVA pentru servicii din turism, de la 24 la 9 la suta. Cred ca se impune acest lucru pentru dezvoltarea turismului romanesc, pentru a-i atrage pe turistii straini in Romania si a-i determina pe turistii romani sa nu mai plece in strainatate, ci sa isi petreaca vacantele in statiunile din tara. Pe langa cazare, unde TVA este de 9 la suta, ar trebui redusa TVA si la alte servicii turistice, cum ar fi cele de masa, inchiriere de teren pentru amenajare camping si transport. Voi discuta si cu ministrul Elena Udrea despre acest proiect si ii voi cere sprijinul", a spus Giurgiu.

Propunerea va fi depusa, luni, in Parlament.

 

 

 

                Sursa: Mediafax