CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportHotelul Rex din Mamaia va fi inchis pe toata perioada verii


Hotelul Rex din Mamaia, unul dintre unitatile de cazare de cinci stele de pe litoralul romanesc, va fi inchis pe toata perioada sezonului estival, potrivit unui anunt postat pe site-ul oficial al hotelului.

Cea mai scumpa statiune de pe litoralul romanesc a ramas pe toata perioada verii fara un hotel de cinci stele. Este vorba despre hotelul Rex, controlat de familia Adamescu.

”Grand Hotel Rex va fi inchis pe toata perioada sezonului estival 2011 pentru reparatii capitale”, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul oficial al unitatii de cazare. Nu se precizeza nicio data la care hotelul de cinci stele ar putea fi redeschis. Decizia a fost luata dupa ce un incendiu a avariat serios acoperisul hotelului in februarie.

Pompierii care au intervenit atunci au declarat ca focul "a distrus acoperisul si mansarda si a deteriorat toate camerele de la cele trei etaje ale hotelului, sute de paturi, fotolii, scaune, canapele, birouri cu calculatoare, imprimante si alte echipamente".

Hotelul este inregistrat pe Compania Rex Mamaia. Acesta a fost construit in 1937 de catre Caile Ferate Romane in 1937. Dupa Revolutie, hotelul a trecut in proprietatea companiei de stat Mamaia SA. In 1997, aceasta companie de stat a intrat in asociere cu firmele fratilor Paunescu in firma Rex Mamaia SA. La familia Adamescu, hotelul de cinci stele a intrat noua ani mai tarziu, cand a fost preluat de la Viorel Paunescu si de ceilalti investitori pentru zece milioane de euro.

Sursa: evz.ro