CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportVarful Romani – a 90-a localitate a judetului Valcea, cea mai noua statiune din tara


A 90-a localitate a judetului Valcea, cum o numesc autoritatile, statiunea Varful Romani, situata la 1.800 de metri altitudine, va fi una dintre cele mai frumoase din Romania, rivalizand cu zone din Elvetia, dupa cum sustin proiectantii.

“Pe 200 de hectare se va intinde una din cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Eleganta, cu strazi curate, cu case din lemn si piatra, cu farmacii, restaurante, magazine, biserica, schi, stane turistice. Un peisaj tipic din Alpi ar spune multi, desi se afla doar la 14 kilometri de Horezu si la 12 kilometri de Manastirea Hurezi. Este un proiect bine elaborat impreuna cu presedintele obstii din zona, Marcel Bogorodeanu, si gandit la detaliu – de la amplasamentul viitoarelor partii de schi pana la locul unde se vor construi hoteluri si baze sportive”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul din Horezu, Constantin Nitu.

Din cele 1.300 de loturi concesionate au mai ramas doar 300, dar si pentru acestea sunt sute de solicitari, dupa cum afirma Marcel Bogorodeanu.

“Avem 70 de pensiuni si case de vacanta aflate in executie, o parte sunt deja finalizate. Nu e un pret mare pe concesiune, in jur de 50 de milioane lei vechi pe 10 ani. Fiecare proprietate are in jur de o mie de mp, iar potrivit regulamentului doar 30% trebuie sa fie grad de ocupare, astfel incat totul sa fie aerisit, sa nu se dea senzatie de inghesuiala. Strazile au fost trasate, au o latime de 12 m, prevazute cu trotuare. Am reusit aductiunea de apa, care coboara de la 1.900 de metri, suntem in discutii avansate cu CEZ-ul care asteapta sa fie definitivate un numar de pensiuni”, a precizat Bogorodeanu, presedinte obstii pe teritoriul careia se construieste statiunea Varful Romani.

Statiunea este preconizat a se finaliza in anul 2018. Ea este situata in Muntii Capatanii din Masivul Parang.

Potrivit unui masterplan de turism – Drumul Statiunilor (traseu tematic ce urmeaza sa uneasca 11 statiuni valcene, Varful Romani este capatul acestui drum lung de 150 de km care porneste din nordul judetului din statiunea montana Obasia Lotrului si trece prin Vidra, Voineasa, Calimanesti, Olanesti, Ocnele Mari, Govora, Horezu.

 

Sursa: observator.ro