CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportOferte de vacante ieftine pentru pensionarii romani


Persoanele cu varste de peste 55 de ani pot beneficia, incepand din luna septembrie, de sejururi la preturi accesibile in strainatate, dar si la statiunile balneare din Romania.

Romanii care au varste de peste 55 de ani cheltuiesc mai putini bani pentru vacanta, deoarece beneficiaza de oferte bune atat in tara, cat si in strainatate. Turistii mai tineri care au un insotitor mai in varsta pot beneficia si ei de sejururi la pret redus, atat in Europa, cat si in Israel.

Ofertele pentru seniori au fost introduse pe piata autohtona in urma cu doi ani. Circa 7.000 de romani au profitat atunci de aceste oferte si au petrecut un sejur in Spania, potrivit lui Traian Badulescu, consultant in turism.

Preturile cu pana la 50% mai mici fata de cele obisnuite fac ca sejururile din Spania, Cipru, Turcia, Grecia sau Israel sa devina accesibile si atractive si pentru o categorie sociala, care, cel putin in Romania, are venituri reduse.

Bulgaria ofera si de aceasta data cel mai ieftin pachet. Potrivit agentiei Dal Travel, un sejur in Albena costa, in perioada 4 septembrie- 30 octombrie, circa 170 de euro. In acesti bani intra cazarea la un hotel de 3 stele cu demipensiune, insa nu si transportul.

Cea mai populara destinatie este, insa, Spania, mai ales pentru ca Executivul spaniol suporta o parte din costurile de cazare. Potrivit agentiei Paralela 45, un sejur de sapte nopti cu demipensiune pe Costa del Sol ajunge la circa 395 de euro de persoana. Tariful nu include taxele de aeroport de circa 95 de euro de pesoana si nici asigurarea, fie ea medicala sau storno. Potrivit lui Badulescu, cateva mii de romani opteaza in fiecare sezon pentru Spania prin acest program.

Alte destinatii promovate intens de agentiile de turism din Romania si foarte populare printre preferintele seniorilor sunt Cipru si Malta. Preturile sunt ceva mai mici. De exemplu, prin agentia Perfect Tour, sapte nopti de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele in Malta costa circa 300 de euro. La aceasta suma se adauga taxa de aeroport de circa 95 de euro.

O destinatie ceva mai putin obisnuita este Israelul. Pachetele au preturi incepand cu 385 euro/ persoana si includ transport cu avionul, transferurile, sase nopti de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele, asistenta turistica, excursie la Tel Aviv si Jafa.

"Intr-o singura zi, in Israel, turistii pot face baie in trei mari - Marea Mediterana, Marea Moarta si Marea Rosie, iar temperatura aerului este de 24°C", ne-a declarat Cristina Coroiu, directorul departamentui extern al agentiei Christian Tour.

Reducerile pentru seniori se aplica in extrasezon, incepand din septembrie si pana la finalul lunii aprilie.

Cei care nu-si permit un sejur in strainatate pot opta pentru statiunile balneare romanesti. Pana pe 15 septembrie, prin programul "Hai la bai", pot beneficia de oferte avantajoase. Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania, pana la acea data tariful pentru un pachet care contine de sase zile de cazare cu pensiune completa, cel putin cinci zile tratament (doua proceduri pe zi) si o consultatie medicala costa intre 575 de lei si 690 de lei de persoana, in functie de clasificarea unitatii de cazare, respectiv cu doua sau trei stele.

Potrivit lui Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), in statiunile balneo-climaterice din tara noastra vin anual intre 800.000 si un milion de oameni sa-si ingrijeasca sanatatea. Acestora li se adauga si pensionarii care primesc de la Casa Nationala de Pensii bilete de tratament. Anual, circa 250.000 de astfel de bilete ajung la pensionari, dar nu toti care le primesc se duc in statiuni.

 

Sursa: evz.ro