CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportIn acest sezon estival a crescut numarul turistilor, dar au scazut incasarile. Cati turisti straini au ajuns la malul Marii Negre, in Romania


Presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, Corina Martin, a afirmat, joi, ca, desi in acest sezon se inregistreaza o crestere a numarului de turisti, totusi veniturile hotelierilor sunt mai mici cu zece la suta fata de anul trecut.

Martin a explicat, intr-o conferinta de presa sustinuta in Eforie Nord, ca acest lucru se explica prin faptul ca turistii au preferat vacante mai scurte si au cautat ofertele speciale propuse de catre hotelieri.

"La nivel de incasari, deci de venituri, in sezonul 2011 avem o scadere de zece la suta fata de anul trecut, in schimb avem o usoara crestere a numarului de turisti. Asta se explica si prin faptul ca romanii si-au permis vacante mai scurte, un numar mai mic de innoptari. Am avut o jumatate de vara cu scaderi dramatice, am vorbit initial de 40 la suta fata de acelasi moment al anului trecut, am inceput sa recuperam dupa mijlocul verii si am terminat cu patru weekenduri la capacitate maxima, dar acele patru weekenduri nu inseamna ca am egalat pierderile din prima jumatate a verii, care au fost majore si ne-au afectat foarte mult. Romanii au cautat in acest an ofertele cele mai reduse ca si tarife. Tot ce a fost oferta speciala s-a cautat si s-a vandut cel mai bine. Datorita lor am reusit sa salvam acest sezon", a afirmat Corina Martin.

Ea a mai spus ca au fost cautate in special hotelurile de 4-5 stele, in timp ce unitatile de 2 sau 3 stele au inregistrat scaderi fata de anii trecuti.

"Au avut cresteri in mod special hotelurile de 4 si 5 stele, scaderi si chiar scaderi accentuate cele de 2 stele si 3 stele. Acolo unde s-a investit printr-un management hotelier bun, servicii care s-au imbunatatit ori s-au diversificat sau investitia in sine s-a dezvoltat s-a vazut in cresterea numarului de turisti. Acolo unde, din pacate, serviciile au ramas la un nivel care nu reuseste sa atraga turisti s-a vazut scadere foarte importanta", a explicat presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

Corina Martin a mai precizat ca estimeza ca din numarul total de turisti prezenti in acest sezon pe litoralul romanesc cinci la suta au fost straini, ceea ce insemna ca aproximativ 100.000 de turisti straini au ajuns in aceasta vara la malul Marii Negre, in Romania.

 

Sursa: mediafax.ro