CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPrimul hotel balnear de 5 stele va fi deschis in 2012 la Baile Felix


Turism Felix din Bihor investeste 20 de milioane de euro la Baile Felix in primul hotel de cinci stele din Romania cu profil balnear, care va fi inau-gurat la sfarsitul anului viitor, dupa ce planurile initiale, care prevedeau clasificarea unitatii la patru stele, au fost modificate pe parcurs.

"Cand l-am inchis in 2006, hotelul Lotus era de doua stele. Discutia initiala era sa-i ridicam confortul la trei stele, iar apoi am vrut sa-l facem de patru stele. In 2008 ne-am gandit sa demolam hotelul Felix si in locul lui sa facem un aquapark cu 14 bazine, care sa apartina hotelului Lotus. Apoi am hotarat sa il facem de cinci stele, pentru ca am constatat ca exista cerere pe acest segment", a declarat Florin Serac, directorul general al Turism Felix, citat de Mediafax.

Compania mai detine in statiunea Baile Felix hotelul de patru stele International, doua unitati de trei stele, Nufarul si Termal, si patru hoteluri clasificate la doua stele, respectiv Mures, Somes, Unirea si Poienita.

Serac spune ca hotelul Lotus va avea 220 de camere si va beneficia si de o baza de tratament pentru afectiuni reumatismale si post-traumatice.

Cu 2.080 de locuri operationale, Turism Felix a avut anul trecut 43.300 de turisti, dintre care 4.500 au fost straini, in principal din tari precum Germania, Israel, Olanda, Suedia si Austria.

In primele opt luni ale acestui an, la hotelurile Turism Felix au venit 31.500 de turisti, cu 1.500 mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Aceas-ta evolutie il face pe Serac sa estimeze ca pentru intregul an 2011 vor creste cu 8-12% atat numarul de turisti, cat si cifra de afaceri, care anul trecut a fost de 48,5 milioane de lei (11,5 milioane de euro).

Principalii actionari ai Turism Felix, firma listata la Bursa de Valori Bucuresti, sunt SIF Transilvania (63,2%) si SIF Oltenia, cu 16,8%. 

 

Sursa: bursa.ro