CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportStana de Vale


Cadrul natural pitoresc oferit de padurile de brazi si ferigi uriase, poienile si pajistile din imprejurimile muntilor Bihorului, constituie principalele puncte de atractie pentru turisti.
Factorii pedoclimatici si de vegetatie creeaza conditii optime pentru tratarea afectiunilor respiratorii, a bolilor cardiovasculare si a nevrozelor.
Din statiune se fac excursii la cascadele Moara Dracului, Saritoarea Iedutului si la pestera Meziad.
De la Stana de Vale se poate parcurge Valea Iadului intinsa pe 42 de km, in al carui perimetru se gaseste lacul de acumulare de la Les, iar in apropiere se afla Pestera cu Apa din Valea Lesului.
 Obiective turistice
Statiunea beneficiaza de nenumarate atractii, dintre care in timpul iernii si o pirtie de ski cu teleski. Insa probabil principala atractie o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara.
Alte atractii zonale: Cascada Iadolina, Pesterile Ursilor si Meziad, Boga, Padis si Cetatile Ponorului, Valea Iadului si Pestera cu apa, Coada lacului (lacul Lesu)
Imprejurimi
Cascade (Saritoarea Iedutului, Iadolina, Moara Dracului),
Pesteri (Onceasa, Cetatea Radesei, Sura Boghii, Focul Viu),
Complexul carstic Cetatile Ponorului (pesteri, lac etc)
Cabana Padis (altitudine 1280 m)
Trasee turistice
Statiunea Stana De Vale-Varful Aria Vulturilor-Culmea Muncelu-Cantonul Ciripa (valea Draganului)-Valea Moara Dracului-Cascada Moara Dracului
Lungime 9 Km, durata 3 ore, urcusuri insumate 812m.
Statiunea Stana De Vale-Valea Iadului-Valea Iedutului-Saritoarea Iedutului-Culmea Dealul Mare-Drumul Beius-Stina De Vale-Statiunea Stana De Vale
Lungime 16 Km, Urcusuri 490m.

 

 

Sursa:InfoPortal