CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportObiectivele turistice din Romania i-au impresionat pe straini


Turistii straini au de ce sa vina în Romania. Tara noastra este plina de obiective turistice care nu trebuie ratate. Nu o spunem noi, ci jurnalistii de la The New York Times, care recomanda calduros Muzeul Taranului din Bucuresti.
The New York Times descrie în amanunt Muzeul Taranului, un loc în care turistii pot vedea utilaje agricole, costume, tapiserii, textile si mobilier, dar si icoane deosebite. O alta atractie remarcata de americani este expozitia de la subsolul cladirii, dedicata colectivizarii din perioada comunista.
De altfel, autorul chiar aminteste ca actualul sediu al muzeului taranului adapostea înainte de 1989 Muzeul Partidului Comunist Român, a Miscarii Revolutionare si Democratice din România. Publicatia îndeamna strainii care trec pragul muzeului sa viziteze si magazinul de suveniruri, care este "cel mai bun loc din tara de unde poti cumpara obiecte de artizanat autentice si bine facute, costume nationale si arta populara".
Nu doar Capitala atrage privirile strainilor. O adevarata atractie este traseul Transfagarasanului, pe care asiaticii l-au ales pentru a face reclama unui nou model auto.Transfagarasanul incepe in comuna Bascov, Județul Arges de langa orașul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km.
“Drumul din Nori” asa cum este supranumit de catre cunoscatori, leaga Muntenia de Transilvania si este unul din cele mai inalte drumuri asfaltate si circulabile din Europa (2042 m).Transfagarasanul are doua benzi care se intind pe o lungime de aproximativ 92 de kilometri, iar din cauza celor peste 800 de serpentine si a drumului in rampa, viteza medie cu care pot rula masinile este de cel mult 40 de km la ora.
Tot despre peisajul mirific al Muntilor Carpati au vorbit si britanicii. Ei au facut si un documentar în Transilvania, în care apare si Printul Charles. Îndragostit de România, mostenitorul coroanei britanice viziteaza des domeniul sau din Viscri, pe care îl descrie ca pe un tarâm al vesniciei. Este ultimul colt al Europei unde vezi adevarata trainicie, inima si sufletul acestei tari. Despre asta e România.

 

Sursa:Internet