CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportTHR Marea Neagra a scos la vanzare cinci hoteluri


THR Marea Neagra a scos la vanzare cinci hoteluri si mai multe active in Eforie Nord si Eforie Sud, banii obtinuti urmand sa fie folositi pentru investitii in renovarea celorlalte unitati de cazare din portofoliu, a declarat agentiei MEDIAFAX Linica Stan, directorul general al firmei.
Astfel, au fost scoase la vanzare hotelurile Riviera (264 de locuri), Ancora (328 de locuri) si Magura (454 de locuri) din Eforie Sud, dar si Jupiter (260 de locuri) si Neptun (in renovare) din Eforie Nord.
De asemenea, a fost scoasa la vanzare si participatia de 50% pe care THR o detine la hotelul Meteor din Eforie Nord. Unitatile de cazare au fost construite intre anii 1925 si 1969.
THR Marea Neagra, controlata de SIF Transilvania, detine mai mult de 30 de hoteluri pe litoral, in statiunile Eforie Nord si Sud, Neptun, Venus si Saturn.
"Le-am scos la vanzare pentru a investi in celelalte. Nu avem un pret stabilit pentru ele, ci negociem pentru fiecare in parte, la pretul pietei. In decembrie am vandut un hotel unui dezvoltator imobiliar. Cei care cumpara sunt in general investitori din zona si vor active mici, pe care sa le poata controla mai usor", a spus Linica Stan.
Ea a adaugat ca pe o piata "plina de biruri" aproape nimeni nu mai cumpara active.
"In 2007-2008 investitorii erau interesati sa investeasca in turism si atunci cand scoteam un hotel la licitatie veneau si 15 firme. An de an, pe perioada acestei crize, statul a marit continuu taxele si impozitele, iar interesul investitorilor a scazut foarte mult", a spus Linica Stan.
THR a mai scos la vanzare si o serie de alte active in Eforie Nord, printre care un restaurant, mai multe depozite, parcare, teren de tenis, spalatorie, centrala termica si chiar toalete.
Firma a inregistrat in anul 2011 o cifra de afaceri de 26,4 milioane de lei (6,3 milioane de euro) si un profit net de 173.000 de lei (41.000 de euro). In 2007, THR avea avaceri de 42,7 milioane de lei (13 milioane de euro) si profit net de 16,8 milioane de lei (5 milioane de euro).

 

Sursa:Internet