CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportTuristi salvati din zapada la Padina,dupa ce trei avalanse au blocat drumul


Jandarmii montani si salvamontistii din Dambovita au intervenit, duminica noapte, pentru a ajuta sa coboare de pe platoul Pestera - Padina aproximativ 80 de turisti care au ramas blocati cu masinile in zapada, dupa ce in zona a nins abundent.
Potrivit sefului Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu, actiunea echipelor de interventie a durat sase ore, turistii fiind coborati in conditii de siguranta de pe platoul Padina pana la Sanatoriul Moroieni, la DN 71 Targoviste-Sinaia, de unde au plecat spre case. "Am deblocat soseaua blocata de trei avalanse in diferite portiuni", a declarat seful Salvamont Dambovita.
Oamenii au spus ca dupa un weekend reusit pe platoul Padina de pe versantul dambovitean al Bucegilor au trecut prin mari emotii din cauza zapezii si ca drumarii au intervenit foarte tarziu, in aceste conditii formandu-se un blocaj cu 20 de masini in coloana. Reprezentantii societatii care are in administrare soseaua SC Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita sustin ca au intervenit la timp, dar multi soferi urca in zona Padina fara sa isi monteze lanturi.

Sursa:Internet