CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDe Paste se estimeaza un grad de ocupare al pensiunilor de 95%


Companiile din turism estimează creşteri ale numărului de turişti în perioada sărbătorilor de Paşte cu 5%, un grad de ocupare de 95% al pensiunilor din ţară, principalii clienţi aşteptaţi fiind românii, au declarat pentru AGERPRES participanţii la Târgul Internaţional de Turism Berlin 2013.
"Creşterea din anul 2012 pentru turismul la pensiunile din ţară a fost de 10%. În 2013 estimăm o creştere de 5%. De Paşte, ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie de 90 - 95%, deoarece preţurile vor române la acelaşi nivel. Ponderea turiştilor străini de sărbători, este, de regulă, mică, de mai puţin de 10%", a declarat directorul general al Inforturism Media, Doru Mărculescu.
De asemenea, ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti, în perioada sărbătorilor de Paşte.
"Aş vrea ca pe Paşte să avem o creştere a numărului de turişti, aşa cum îmi doresc să avem o creştere a produselor româneşti pe piaţa României. Gradul de ocupare a fost foarte mic anul trecut, nu ştiu dacă este real, avem probleme şi la statistică şi la înregistrarea turiştilor. De Paşte, aşteptarea mea privind turiştii din Germania este mare, pentru că sunt mulţi germani care au încă rude în România", a spus ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.
Pentru perioada de primăvară, agenţiile de turism anticipează o creştere a cererilor pentru vacanţe tip city-break şi o creştere de 10% pe turismul intern de Paşte.
"Pentru perioada de primăvară, agenţiile de turism anticipează o creştere a cererilor pentru vacanţe tip city-break în destinaţii precum Viena, Praga, Budapesta, Cipru sau Portugalia. Pentru vacanţele din perioada Paştelui estimez o creştere de minim 10% pe turismul intern faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creştere datorată şi perioadei mai lungi de concedii din preajma Paştelui", a declarat Răzvan Pascu, consultant în turism şi director al agenţiei de PR şi Marketing în Turism Travel Communication România.
50 de operatori economici din domeniul turismului, autorităţi locale şi asociaţii de promovare a zonelor turistice româneşti participă în 2013 la Târgul Internaţional de Turism Berlin.
Cu un număr de peste 11.163 expozanţi, din peste 188 de ţări, Bursa Internaţională de Turism de la Berlin (ITB) a înregistrat în 2012 un număr de 11.127 de specialişti şi 60.000 de vizitatori.

 

Sursa:Internet