CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportOferte speciale la mare si la munte pentru 1 Mai si Paste


CAZAREA PE LITORAL
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă pe litoral minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, preţurile la cazare fiind cuprinse între 45 de lei de persoană pentru o noapte la un hotel de două stele şi 220 de lei de persoană la un hotel de cinci stele din Mamaia.
Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit oferte speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie - 7 mai.
Pe litoralul românesc, preţurile la cazare încep de la 45 de lei de persoană pentru noapte, la un hotel de două stele din Mamaia.
Tot în staţiunea Mamaia, la hotelurile de trei stele preţurile pornesc de la 60 de lei de persoană pe noapte, în timp ce turiştii care se vor caza în această perioadă la un hotel de 4 stele au tarife care încep de la 100 de lei de persoană pe noapte. La hotelurile de cinci stele, tarifele pornesc de la 299 de lei de persoană pe noapte.
Hotelurile de patru şi cinci stele au pachete mai complexe, care, pe lângă cazare şi mic dejun, includ diverse servicii, precum acces la spa, fitness sau la piscină. Preţurile medii stabilite la aceste pachete la hotelurile de patru stele sunt de 320 lei pe noapte camera dublă standard, pentru doi adulţi, pentru sejururi de minimum două nopţi, 300 de lei pe noapte pentru sejururi de minimum trei nopţi şi 280 de lei pe noapte pentru sejururi de minimum patru nopţi.
CAZARE ÎN STAŢIUNILE DE LA MUNTE
Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Braşov şi de pe Valea Prahovei scot la vânzare pachete turistice pentru 1 Mai şi Paşte la preţuri care pornesc de la 240 de lei de persoană pentru un sejur şi pot ajunge la peste o mie de euro, pensiunile rurale având şi oferte dedicate familiilor.
În municipiul Braşov, hotelierii au diverse oferte pentru 1 Mai şi Paşte.
De exemplu, turiştii care se cazează la un hotel de patru stele, unde tarifele sunt de 570 de lei de persoană pentru 5 nopţi sau 635 de lei de persoană pentru 6 nopţi de cazare cu demipensiune şi prânz festiv, beneficiază de 20% reducere la biletul de intrare la Paradisul Acvatic din Braşov, pe durata sejurului.
În Predeal, la o pensiune de 3 stele oferta de 1 Mai şi Paşte porneşte de la 320 de lei de persoană sejurul, fiind valabilă în perioada 28 aprilie - 12 mai.
La o altă pensiune, de 1 Mai cei care se cazează două nopţi, în 1 şi 2 mai, vor plăti 95 de lei pentru o noapte, pentru trei nopţi de cazare (3-5 mai) tariful este 120 lei camera pe noapte, iar pentru cinci nopţi de cazare (1-5 mai) turiştii vor plăti 100 de lei camera/noapte. În aceeaşi staţiune, vacanţa de 1 Mai la un hotel de patru stele costă 270 lei de persoană cu trei nopţi cazare în camera dublă, mic dejun inclus şi masa câmpenească de 1 Mai.
La o vilă de trei stele în Poiana Braşov, pachetul pentru două persoane, care costă între 780 de lei şi 1.200 de lei camera dublă, include cazare trei nopţi, mic dejun bufet suedez, "dejun pascal" în ziua de Paşte, şi masa de prânz cu borş de miel, pulpă de miel la cuptor, salată, cozonac, palincă sau vinul casei. Copiii sub 7 ani, cazaţi în cameră cu părinţii, au gratuitate la cazare şi mic dejun, copiii între 7 şi 14 ani plătesc 220 de lei, iar cei peste 14 ani - 280 de lei.
Un hotel de patru stele din staţiune oferă a şasea noapte gratuită la cinci nopţi de cazare la un tarif de 120 de lei camera dublă pe noapte, iar o altă ofertă tot la un hotel de patru stele din Poiană este de 350 de lei de persoană pentru 3 nopţi de cazare. Preţul incluse bufet tradiţional de Paşte, prânz în prima zi de Paşte şi mic dejun în fiecare zi. Copiii sub 10 ani au gratuitate în aceeaşi cameră cu părinţii. O vilă de patru stele din aceeaşi staţiune oferă pachete de trei nopţi la preţuri de 660 de lei şi de cinci nopţi la 1.000 de lei camera dublă pentru două persoane.
O ofertă mai costisitoare este la o vilă de cinci stele din localitatea Cristian, unde un sejur de cinci nopţi, în perioada 1 - 6 mai, costă 1.500 de lei camera dublă pe noapte. La aceeaşi vilă, un sejur de minimum trei nopţi, în perioada 3 - 6 mai, este de 1.050 de lei camera dublă pe noapte. Oferta cuprinde şi masa de Paşte şi o gustare în seara de Înviere.
Şi hotelierii de pe Valea Prahovei au pachete turistice speciale pentru Paşte şi 1 Mai, ofertele pentru Paşte incluzând cină festivă, prânz tradiţional, dar şi ateliere de vopsit oră sau concursuri la care turiştii sunt invitaţi să caute şi să găsească ouă de ciocolată pe care gazdele le ascund în diverse locuri.
În multe dintre cazuri ofertele sunt separate pentru perioada care include 1 Mai şi pentru duminica Paştelui.
Şi de data aceasta una dintre cele mai scumpe staţiuni este Sinaia.
De altfel, Sinaia va fi, în această perioadă, singura staţiune unde se vor putea practica sporturi de iarnă. Potrivit primăriei din localitate, pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2000 de metri în Masivul Bucegi, sunt practicabile, stratul de zăpadă pe aceste pârtii depăşind un metru.
În ceea ce priveşte preţurile pachetelor turistice oferite de hotelierii din Sinaia, acestea variază de la câteva sute de lei la câteva sute de euro.
Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din staţiune, clasificat în categoria unităţilor turistice cu patru stele, oferă, pentru perioada 1 Mai şi Paşte, pachete turistice care includ trei, patru sau cinci nopţi de cazare.
Un pachet turistic cu trei nopţi de cazare costă, pentru două persoane, 1.450 de lei, în tarif fiind incluse micul dejun, "primire cu ouă, cozonac şi vin roşu", cină festivă în noaptea de Înviere, acces la centrul SPA şi parcare, în limita locurilor disponibile. Patru nopţi de cazare la acelaşi hotel costă 1.680 de lei, iar pentru cinci nopţi un cuplu va plăti 1900 de lei la acest hotel de patru stele.
Tot la Sinaia, un hotel de trei stele oferă turiştilor pachete separate, pentru 1 Mai şi pentru Paşte. Oferta de 1 Mai este valabilă între 30 aprilie şi 3 mai, costă 540 de lei pentru două persoane cazate în cameră dublă standard şi include mic dejun, prânz festiv în 1 mai, atelier de creaţie şi divertisment pentru copii. Acelaşi pachet costă 600 de lei dacă turiştii aleg o cameră dublă de lux sau 720 de lei dacă vor să se cazeze în apartament. Oferta de Paşte a aceluiaşi hotel este considerabil mai scumpă. O minivacanţă de trei zile, între 3 şi 6 mai, costă 895 de lei pentru un cuplu care se va caza într-o cameră dublă standard.
Cei care aleg să se cazeze la vilă în Sinaia beneficiază de preţuri mult mai mici faţă de cele ale hotelurilor.
Astfel, o vilă de trei stele oferă un pachet turistic denumit "Minivacanţa de primăvară". Valabil pentru perioada 30 aprilie - 7 mai, pachetul turistic pentru o persoană include şapte nopţi de cazare cu mic dejun, barbeque pe 1 Mai şi brunch în ziua de Paşte.

Sursa:Mediafax