CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDaca nu ne rusinam de Dracula, ne platea Hollywood-ul reclama de tara


Universal Pictures tocmai a anuntat demararea filmarilor la o mare productie cinematografica “Dracula”, dar nu in Romania, ci in Irlanda de Nord. Daca nu ne feream ani de zile de mitul legat de Vlad Tepes si ni-l asumam public la nivel international, Hollywood-ul ar fi ales Romania ca loc de desfasurare a filmelor despre Dracula, spune Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTR).
“Pentru ca unii s-au simtit prea fricosi sa accepte regulile marketingului, alte locatii din lume au preluat legenda lui Dracula si beneficiaza acum de investitii imense si de reclama aferenta unor mari productii cinematografice. Daca nu ne rusinam de Dracula, nu mai plateam noi filmele - reclama despre Romania, le platea si le distribuia Hollywood-ul la nivel mondial, fiind realizate de marile case de productie din Statele Unite, care, in plus, ar fi investit in Romania pentru a avea dreptul sa le filmeze in tara noastra”, considera Agathon.
In opinia acestuia, Romania ar trebui, macar de acum inainte, sa valorifice fara timiditate si falsa pudoare legenda lui Dracula care beneficiaza deja de notorietate gratuita la nivel global.
“Orice intarziere in acest sens diminueaza importanta pe care Romania o poate avea in industria mondiala a acestui mit, lasand loc liber altor tari sa foloseasca oportunitatea comerciala, turistica si de imagine a legendei”, concluzioneaza oficialul FPTR.
Promovarea Romaniei in strainatate va fi facuta cu persoane cunoscute la nivel international, cum ar fi Printul Charles sau Ivan Patzaichin, si legendele precum Dracula, a declarat marti ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini.
"Nimic nu este mai credibil decat o persoana care vorbeste despre Romania. Aceste doua proiecte - Romania promovata prin valori si prin legende", a adaugat ministrul citat de Mediafax.
Ea a constatat ca desi Romania este foarte bogata in legende, alte tari "traiesc bine" din legende si chiar din legendele romanesti.
"Foarte multe tari traiesc din legenda Dracula, scot bani adica, si noi ramanem cu retinerea ca avem un voievod care a fost catalogat la capitolul Dracula. Turistii sunt in general oameni curiosi, ei vin sa vada ceva deosebit intr-o tara. O cladire inalta vad si in New York, dar daca vin in Bucuresti sa vada ceva pe care nu-l gasesc la New Hork", a afirmat Grapini.
Hollywood-ul a anuntat ca la sfarsitul verii lui 2014 va fi lansat un nou film care il va avea ca personaj central pe contele Dracula, in rolul acestuia afland-se Luke Evans, cunoscut pentru rolurile din Fast & Furious 6 sau Immortals.
Pelicula va fi produsa de catre Universal Pictures si regizata de catre Michael De Luca. Filmul va ajunge in cinema incepand cu data de 8 august 2014.Filmul va prezenta povestea tanarului print roman care isi vinde sufletul pentru a salva familia amenintata de politica sultanatului otoman.
Scenariul a fost scris de catre Matt Sazama si Burk Sharpless, in timp ce Alissa Phillips este producatorul executiv.

 

Sursa:Internet