CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Romania, Republica Moldova si Bulgaria vor pune la dispozitia turistilor un tur comun


Firme de turism din Bulgaria, Romania si Republica Moldova au inclus in oferta lor un nou tur destinat mai ales europenilor, dar si cetatenilor din fostele republici sovietice.
Proiectul ar urma sa promoveze “cooperarea in locul concurentei”, potrivit fostului ministru roman al transporturilor Cristian Petrescu.
Turul are o durata de opt zile, sapte nopti, si include o gama variata de activitati si atractii. Turistii vor avea ocazia sa viziteze manastiri construite in stanca, crame, statiuni de relaxare, case de vacanta pentru turismul rural, precum si plaje insorite si peisaje de poveste in Delta Dunarii.
Traseul incepe la Chisinau, in Republica Moldova, si cuprinde statiunile bulgare de la Marea Neagra Albena si Balcic, manastirea Orheiul Vechi si orasul Cahul din Republica Moldova, dar si statiunea Eforie Nord din Romania. Pretul va varia in functie de tipul de pachet, ce va putea accentua fie latura religioasa, culturala sau de relaxare.
Gabriel Margineanu, seful Tourism Industry Employers Association din Republica Moldova, recunoaste ca turul, care va insuma cateva sute de kilometri, pare obositor, insa asigura ca astfel de calatorii sunt atractive pentru turisti. Cu toate acestea, tour-operatorii se tem ca infrastructura deficitara a drumurilor din Republica Moldova si Bulgaria reprezinta un minus, scrie Novinite.
 Fostul ministru roman al turismului Cristian Petrescu a subliniat ca noua ruta turistica este primul proiect ce va stimula cooperarea si nu competitia pe plan turistic intre cele trei tari.
“Cred ca toata lumea a fost deja in Spania, Italia si Franta. A venit vremea sa vina in Romania, Republica Moldova si Bulgaria”, a spus acesta, citat de Agerpres.
Ruta turistica este implementata in cadrul unui proiect al Uniunii Europene menit sa creeze un parteneriat strategic in vederea dezvoltarii sustenabile a regiunii Marii Negre prin fructificarea potentialului sau turistic.

 

Sursa:Internet