CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCinci festivaluri care iti vor arata Romania in alta lumina


Luna august se anunta foarte activa pe segmentul cultural. Festivalurile medievale, de muzica jazz si rock, sau cele care incearca sa atraga atentia asupra unei probleme majore, sunt raspandite in toate colturile din Romania.
Arte si muzica la Sibiu
A opta editie a festivalului ARTmania se va desfasura in perioada 5-11 august, oferind publicului sau concerte si evenimente alternative, bineinteles, prilejul de a trece in revista investitiile importante realizate local in ultimii ani.
Evenimentul va oferi un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate aceste manifestari culturale se vor desfasura in zonele special dedicate ARTmania: Piata Mare si Piata Mica. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 9 si 10 august.
Fanfest la Rosia Montana
A opta editie a festivalului FanFest de la Rosia Montana va avea loc intre 15 si 18 august. Si in acest an, festivalul se prezinta ca un eveniment dedicat culturii, activismului social si respectului pentru natura, patrimoniu si oameni.
Suceava, cetatea festivalurilor
Spectacole de teatru, turniruri, muzica medievala sau acrobatii sunt incluse in cea de-a VII-a editie a Festivalului de Arta Medievala "Stefan cel Mare", care se va desfasura, in perioada 15-18 august, in Cetatea de Scaun a Sucevei. Tot in Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc intre 22 si 25 august 2013 cea de-a treia editie a festivalului Bucovina Rock Castle.
Rock extrem la Cetatea Rasnov
La sfarsitul lunii august rockerii romani au un nou festival de metal. Intitulat “Rockstadt Extreme Fest 2013”, acesta va avea loc in perioada 29 – 31 august in Rasnov, judetul Brasov. Perimetrul festivalului va fi situat in incinta complexului sportiv de la baza Cetatii Rasnov.
Primul festival de jazz la Castelul Bran
Primul festival de jazz de la Castelul Bran -"Jazz at Bran Castle" - se va desfasura intre 30 august si 1 septembrie si va include concerte ale unor artisti din Ungaria, Franta, Marea Britanie, Grecia, Italia si Suedia.
Concertele se vor desfasura in fiecare seara a festivalului, incepand cu ora 20.00, in curtea interioara a Castelului Bran. O exceptie, care va adauga un plus de farmec festivalului, va fi recitalul de orga sustinut de tanarul muzician britanic Dave Stapleton, la Biserica Evanghelica din Rasnov, pe 1 septembrie, de la ora 13.00.

Sursa:Internet