CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportIBM implementează platforma de Turism Inteligent la MDRT


 Prin intermediul noului sistem, MDRT va putea combate evaziunea fiscală în sectorul turismului şi va avea acces la date statistice referitoare la numărul de turişti din unităţile de cazare, ce vor ajuta MDRT să elaboreze strategii pentru dezvoltarea turismului local.
În termenii contractului, IBM va furniza componentele hardware şi software şi va oferi servicii de analiză, instalare, configurare, testare şi dezvoltare pentru Sistem, dar şi servicii de mentenanţă şi instruire pentru angajaţii MDRT implicaţi în proiect. IBM va dezvolta un sistem integrat ce constă în: servere pSeries, aplicaţii WebSphere Application Server şi baza de date Informix. Departamentul IBM Integrated Technology Services va furniza întreaga arhitectură şi infrastructură, în timp ce departamentul Global Procurement Services va dezvolta aplicaţiile.
După implementarea sistemului, unităţile de cazare din România vor putea accesa zilnic sistemul şi introduce date referitoare la gradul de ocupare din propria unitate de cazare. Sistemul va permite raportări zilnice, pentru fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în unitatea respectivă.
Astfel, pentru prima dată, MDRT va avea la dispoziţie informaţii reale şi actualizate asupra gradului de ocupare a unităţilor de cazare şi va putea preveni evaziunea fiscală în domeniul turismului. Sistemul va permite MDRT să efectueze o comparaţie în timp real a situaţiei din unităţile de cazare cu datele raportate de către sistem, astfel înregistrându-se o activitate mai eficientă de control şi prevenire a evaziunii fiscale în domeniu.
„Oraşele caută modalităţi eficiente de a analiza date, anticipa probleme şi coordona resurse. Sistemul Informatic Integrat de Evidentă a Turiştilor dezvoltat de IBM va constitui o sursă importantă de date statistice în domeniul turismului şi va sprijini dezvoltarea ulterioară a unui sistem de turism inteligent în România”, a precizat Andrei Cruceru, Public Sector Manager, IBM România.
Licitaţia organizată de MDRT pentru achiziţionarea Sistemului Informatic Integrat de Evidentă a Turiştilor a avut loc în luna aprilie 2011. Contractul dintre MDRT şi IBM a fost semnat în luna iunie 2011.

 

Sursa:Agora news