CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportClubul Alpin Rom├ón organizează a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață


În perioada 15-18 Ianuarie 2014, Clubul Alpin Român organizează, la Bușteni, a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață.
Competiţia este organizată sub egida Uniunii Internaţionale a Asociaţiilor de alpinism, iar România găzduieşte o etapă a circuitului pentru a doua oară consecutive.
Concursul este foarte spectaculos, iar, în acest an, la Buşteni vor fi prezenţi 77 de căţărători de elită, din Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Elveţia, Franţa, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina și România.
Premiile puse la bătaie sunt în valoare de 10.000 de euro, iar concorsul presupune două probe: viteză şi dificultate, pe două categorii, masculin şi feminin. Competiţia se va desfășura pe parcursul celor 4 zile în etapele de calificări, semifinale și finale.
Sportivii vor escalada structuri artificiale de 25 m înălțime, acoperite parțial cu gheață, iar cea pentru proba de dificultate este considerată de sportivii de top printre cele mai grele din lume.
Structura pentru proba de viteză este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață.
Cupa Mondială de căţărare pe gheaţă se va desfăşura la baza pârtiei Kalinderu din Bușteni și este organizată de Clubul Alpin Român, în colaborare cu Primăria Buşteni şi Uniunea Internaţională a Asociațiilor de Alpinism.
Prima etapă a Cupei Mondiale se desfășoară în Coreea de Sud, iar următoarele vor avea loc  în Elveția, Franța, Italia și Rusia.

 

Sursa:Internet