CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportZapada a creat haos pe sosele din Moldova


Iarna a venit cu intarziere in Moldova, dar nu fara surprize, desigur. Ca de fiecare data, si autoritatile, si soferii au fost luati prin surprinder. Judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi au fost luni sub cod galben de vreme rea.
In aceste zone, a nins serios si au aparut si probleme in trafic.
Meteorologii spun ca vremea se va raci din ce in ce mai mult in urmatoarele zile, vor incepe ploile, iar la munte vom avea lapovita si ninsoare si, pana la sfarsitul saptamanii, temperaturi extrem de scazute, ce pot cobora pana spre minus 20 de grade Celsius. Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa fie bine pregatiti pentru iarna, pentru ca, desi pot porni la drum din judete unde este soare sau senin, vremea se va schimba brusc si se vor trezi in plin viscol, mai ales in centrul tarii, zonele de munte si nordul Moldovei.
De altfel, ninsorile cazute luni in Suceava si Botosani au aratat ca pe sosele se poate produce oricand haos, fie pentru ca drumarii au fost luati iar prin surprindere, fie din neglijenta soferilor.
Drumul National 17, care face legatura intre Moldova si Ardeal, a fost blocat luni seara pentru aproape trei ore, dupa ce soferul unui TIR a pierdut controlul volanului. Soseaua dintre Suceava si Gura Humorului se transformase intr-un adevarat patinoar, spun cei care au trecut pe acolo. Politistii si drumarii au cautat tot felul solutii pentru a debloca drumul, timp in care masinile au format cozi interminabile pe ambele sensuri de mers.
Nu a fost singurul incident. Soferul unui autoturism a incercat sa evite o tamponare si, din cauza poleiului, s-a rasturnat in sant. "Masina a inceput sa gliseze, am pus un pic de frana ca daca nu, ma izbeam in el si am ajuns cu masina in sant. Vai de mine, patinoar, patinoar", a spus soferul.

 

Sursa:Internet