CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport81 de trenuri anulate din cauza viscolului


Conform situaţiei centralizate până la ora 11.00, trenul Bucureşti Nord - Vatra Dornei are 100 de minute de întârziere, iar trenul care circulă pe ruta Unghieni - Bucureşti Nord ajunge la destinaţie cu aproximativ 90 de minute întârziere.
Pe 13 linii circulaţia este restricţionată din cauza stratului de zăpadă, a vântului puternic, a viscolului sau din cauza unor avarii.
Liniile de cale ferată Bucureşti Sud - Olteniţa şi Ploieşti Sud - Urziceni sunt închise din cauza viscolului, iar 81 de trenuri sunt anulate luni.
Purtătorul de cuvânt al comapniei "CFR", Oana Brânzan, a declarat luni, că nu mai sunt trenuri blocate, dar în jumătatea de sud a ţării se circulă în condiţii de iarnă, fiind suplimentate trenurile care fac legătura cu Moldova şi Dobrogea, având în vedere că drumurile sunt blocate.
Oana Brânzan a mai spus că cei 80 de pasageri din trenul rămas blocat, luni, în apropierea localităţii Nucet din judeţul Dâmboviţa, după ce plugul aflat în faţa locomotivei pentru a deszăpezi calea ferată s-a rupt, au fost preluaţi de autocare, în acest moment nefiind trenuri cu persoane blocate.
Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, iar pentru deszăpezirea liniilor se acţionează cu pluguri şi personal suplimentat.
Echipele de intervenţie patrulează cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor pe regionalele teritoriale Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar personalul feroviar lucrează la deszăpezirea liniilor şi a macazurilor în staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât trenurile să poata circula în condiţii de siguranţă, a precizat compania "CFR", într-un comunicat de presă.
Legătura cu Moldova este asigurată pe calea ferată, iar pe ruta Constanţa - Bucureşti, unde mai multe drumuri au fost închise, a fost suplimentată capacitatea de transport.
Toate trenurile staţionează în gări în timpul intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, măsura fiind luată pentru siguranţa pasagerilor. În cazul trenurilor staţionate s-au luat măsuri de alimentare cu energie electrică, pentru a fi menţinută căldura în trenuri la nivel de confort termic şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări.
Reprezentanţii companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunţe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Sursa:Internet