CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportLa Slănic Moldova se deschide p├órtia de schi


Investiţia pentru practicarea sporturilor de iarnă, unică de acest fel din judeţul Bacău, a fost realizată pe versantul nordic al Munților Nemira, între altitudinile de 470 şi 720 de metri, având o lungime de peste 1,4 kilometri, lăţime de 38 de metri, panta medie de 17,1% şi va fi încadrată la categoria medie spre uşoară.
Telescaunul pârtiei va putea transporta 1 000 de schiori pe oră, iar pârtia de schi de la Slănic Moldova va fi una dintre cele mai moderne din ţară şi cea mai modernă din Moldova.
Autorităţile locale anunţă că la jumătatea lunii februarie 2014 se va inaugura pârtia de schi de la Slănic Moldova.Viceprimarul localităţii Slănic Moldova, Ioan Rahău, spune că investiţia este în stadiul de omologare. Deocamdată, nu au fost stabilite tarifele pe care le vor achita schiorii la instalaţia de urcare, acestea urmând să fie analizate de către Consiliul Judeţean Bacău, principalul finanţator al investiţiei. „Lucrările de execuţie sunt finalizate atât la pârtia propriu-zisă, cât şi la parcarea amenajată în apropiere. Mai sunt de realizat câteva finisaje minore. Sperăm ca la jumătatea lunii februarie 2014, cel mai târziu, să fie putem inaugura această investiţie. Poate până atunci vom avea şi multă zăpadă”, a declarat viceprimarul Ioan Rahău. Acesta aminteşte că pârtia de la Slănic Moldova este singura din judeţul Bacău şi susţine că va deveni un punct de atracţie pentru schiorii din întreaga regiune.
Amenajarea pârtiei de schi de la Slănic Moldova a costat aproape 6 milioane de euro, dintre care 2 milioane de euro au fost fonduri europene nerambursabile. Proiectul pârtiei de schi a fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR), axa prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Primăria Slănic Moldova a pus la dispoziţie suprafaţa de teren (peste 7 hectare) pe care s-a dezvoltat investiţia, iar restul banilor, peste 4 milioane de euro, au fost alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean Bacău.

Sursa:Internet