CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport162 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI CARAGIALE


Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu prezintă sâmbătă, 1 februarie, ora 19.00, spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Şerban Puiu. Evenimentul este programat pentru a marca 162 de ani de la naşterea dramaturgului român Ion Luca Caragiale.
„O noapte furtunoasă” este una dintre cele mai bine vândute producţii ale Teatrului Naţional din Sibiu, ce se joacă cu casa închisă încă de la premiera din 2002. Regizorul Şerban Puiu reuşeşte să dea o notă cu influenţe moderne piesei lui Caragiale.
Cu toate acestea, o dată ce spectatorul intră în sală şi cortina se ridică, acesta descoperă lumea satirică şi cu uşoare ironii a moftangiilor de altădată. „O noapte furtunoasă” a lui Şerban Puiu reuşeşte să te apropie, ca spectator, de melanjul dintre epoca lui Caragiale şi actualitatea cotidiană. Personajele sunt aceleaşi, poate doar un pic mai realiste şi mai conştiente de trendul cafenelelor şi restaurantelor. Spectatorul are şansa să se regăsească printre personajele lui Caragiale, dar în acelaşi timp să le revadă pe Veta şi Ziţa în gâlceava de toată ziua. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Cătălin Pătru, Ioana Blaga Frunzescu, Codruţa Vasiu şi Diana Fufezan.
Ion Luca Caragiale s-a născut la 30 ianuarie 1852 în satul Haimanale, astăzi satul I.L. Caragiale, din judeţul Dâmboviţa, şi a murit pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Caragiale a fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, de origine greacă. Este considerat cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanţi scriitori români.
 Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online prin eventim.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%.

Sursa:Internet