CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCondiţiile asigurărilor de insolvenţă ale agenţiilor de turism vor fi înăsprite


Agenţiile de turism vor fi obligate să achite integral asigurarea de insolvenţă, şi nu în tranşe, iar poliţele de tip franşiză, prin care se acoperă doar o parte din asigurare, vor fi eliminate, potrivit unui proiect de ordin al Departamentului pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism.
În prezent, legea permite ca agenţiile de turism să plătească asigurarea de insolvenţă în rate şi să încheie poliţe de tip franşiză, prin care se acoperă doar o parte din suma asigurată.
"În urma controalelor pe care le-am făcut, am descoperit fel de fel de tertipuri ale agenţiilor de turism. Spre exemplu, există posibilitatea de plată în rate şi multe agenţii plătesc doar prima rată, ca să arate în cazul unui control că au asigurare, iar apoi nu mai plătesc celelalte tranşe, iar în cazul falimentului turiştii nu sunt asiguraţi", a declarat  Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT). Acesta spune că nici asigurările de tip franşiză nu îi avantajează pe turişti. "Dacă agenţia asigură o sumă de 50.000 de dolari cu o franşiză de 80%, înseamnă că asigurătorul suportă doar 20% din pagube, adică 10.000 de dolari", a mai adaugat Filipescu.

 

Sursa:Internet