CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCum s-a transformat Braşovul in ultimii 25 de ani


Cum s-a transformat Braşovul in ultimii 25 de ani

In ultimele două decenii Braşovul s-a transformat total. Fabricile din centrul oraşului au fost înlocuite de Mall-uri, terenurile virane de la marginea oraşului au fost transformate în cartiere de vile, iar cartierele cenuşii sunt acum pline de verdeaţă şi locuri de joacă pentru copii.
Braşovul a devenit dintr-un oraş industrial, cenuşiu, într-un oraş turistic, plin de verdeaţă. Intrările în oraş sunt pline de flori, semafoarele au fost înlocuite cu sensuri giratorii şi ele pline de verdeaţă, iar în fiecare cartier au fost construite locuri de joacă pentru copii.
Dacă în anii 90 în Braşov era plin de platforme industriale, acum, locul lor a fost luat de Mall-uri. Uzinele de stat au fost demolate, dar au apărut fabrici private care au preluat economia. Acestea sunt însă toate în afara oraşului. În locul uzinelor de stat au apărut Mall-uri şi centre comerciale. Cel mai mare centru de distracţii se va inaugura chair anul acesta în 26 martie. Coresii Shopping Resort se contruieşte pe locul uzinei Tractorul.
Acum în centru sunt localuri tradiţionale românescu, dar şi cu specific internaţional. Tot centrul vechi este plin de terase cochete. Înainte de 90 aici erau mici magazine de stat şi consignaţii. Acum locul lor fost luat de magazinele de firmă şi de restaurante şi cafenele.

 

Sursa:Internet