CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportStatuia din Olanesti care aminteste de povestile vikingilor


Statuia din Olanesti care aminteste de povestile vikingilor

In statiunea Baile Olanesti se afla ascunsa de aproape un secol o ''comoara'' care, potrivit primarului Sorin Vasilache, transmite povestile de munte de aici, legand statiunea valceana de istoria povestilor scandinave
"Statiunea noastra este veche, izvoarele de aici, izvoare 'de aur' au pus emblema locului. Olanestiul este cunoscut in Europa si noi incercam acum sa-i aducem pe europeni aici. Sper ca vom reusi in cel mai scurt timp si poate ne ajuta, intr-o oarecare masura, minunata emblema a orasului, mica sirena, o emblema care vine de departe, din timp", spune Vasilache, citat de Agerpres.
Asadar, nu izvoarele sunt vedeta acestei zile primavaratice de ianuarie, ci altceva, care se afla acolo, in capatul parcului central al statiunii, situata intr-o caldare montana si care poarta parfumul de inceput de veac XX.
"Toata lumea o vedea ca pe o simpla statuie, pana cand unul dintre batranii statiunii m-a rugat sa ma uit in arhivele primariei. Si atunci i-am descoperit si numele si arhitectul. Da, ultimul personaj statuar care a fost salvat de timp si implineste in acest an varsta de 90 de ani este nimeni alta decat Mica Sirena, personaj din basmul scriitorului danez Hans Christian Andersen. In Romania mai este una, din cate stiu, la Piatra Neamt. Este o comoara a statiunii si care in acest an va primi exact ce i se cuvine la aceasta varsta. Va fi din nou scoasa la lumina si va povesti prin tacerea ei, amintirile frumoasei statiuni, din cei aproape 90 de ani de existenta", a spus Vasilache.

Sursa:Internet