CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

Transport



Creste numarul hotelurilor de 4 stele pe litoral


Creste numarul hotelurilor de 4 stele pe litoral

Litoralul romanesc, per ansamblu, nu se scumpeste pentru cei care cumpara pachete turistice prin agentii, creste, punctual insa, in 2015, numarul hotelurilor de 4 stele care au, desigur, preturi mai mari, a spus Aurelian Marin, presedintele al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
Romanii au cumparat pentru 2015, pana in prezent, cu 25% mai multe vacante in perioada de early booking pe litoralul romanesc comparativ cu anul trecut.
"Exista estimari de crestere semnificativa a turistilor straini pe litoral, cei mai multi din Polonia si Israel. Unul dintre impedimentele cu care ne confruntam este mentinerea TVA de 24% pentru agentiile de turism, in timp ce in Bulgaria acestea platesc 9%. La targul de turism, premierul Victor Ponta ne-a promis ca va face demersuri pentru TVA de 9% generalizat pentru intreaga industrie a turismului, ceea ce va face sa creasca gradul de competitivitate cu tarile din zona — Bulgaria, Grecia, Turcia", a spus presedintele ANAT.
Ponderea early booking-urilor in totalul vanzarilor agentiilor de turism membre ANAT a crescut pana la 30%, luand in calcul toate destinatiile. In Mamaia, exista deja trei hoteluri vandute in totalitate pentru varful de sezon.
"Majoritatea investitorilor in hotelurile de pe litoral sunt romani, dar nu din zona Constantei. In acest sezon se deschide si un parc de aventura in Neptun, asemeni cu cel din Brasov. Investitia de circa 300.000 de euro va face Neptunul cu mult mai atractiv", a precizat Aurelian Marin.

Sursa:Internet