? Hotelul Claudia *** se afla situat in partea de NE a statiunii Baile Herculane, intr-un cadru pitoresc inconjurat de stanci si arbori umbrosi.
? Hotelul CLAUDIA *** dispune de:
- 32 de locuri de cazare
- 11 camere duble
- 2 apartamente
- 2 apartamente matrimoniale
- sala de fitnes, sala de tratament, sauna
- piscina in aer liber
- 32 de locuri in restaurantul propriu.
? Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1848 de ani. Situata pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti - D.N. 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti - Timisoara - Moravita, statiunea este accesibila si pe calea fluviala a Dunarii, fie dinspre est: Sulina - Galati - Drobeta Turnu Severin - Orsova, fie dinspre vest: Viena - Budapesta - Belgrad - Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international).
? Statiunea balneo-climaterica, Baile Herculane, este situata pe valea raului Cerna la 165 m altitudine.
? Proprietatile curative ale apelor termale, de aici au fost descoperite inca de pe vremea romanilor, care au construit primele bai, in cinstea zeului Hercules.
? Statiunea beneficiaza de un climat temperat continental, cu influente mediteraneene, din statiune se pot face excursii la ruinele bailor romane, Pestera Hotilor, Grota Haiducilor...
Statiunea Baile Herculane este integrata ?n Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, pe aceiasi paralela cu Nisa si Venetia.
Originea Bailor Herculane se ?ntinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat ?ntr-o tabula votiva din bai: "Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea ?n calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, ?ntorc?ndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta..". ?n perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi ?n Dacia le-au ?nchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.
? Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) ?ncepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, ?n cadrul Imperiului austriac. Din 1736 ?ncepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, ?ntre care: ?mparatul Iosif al II-lea , ?mparatul Francisc I si ?mparateasa Charlotte, ?mparatul Franz Iosef si ?mparateasa Elisabeta. ?n 1852, ?mparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind "ceea mai frumoasa statiune de pe continent", iar ?mparateasa Elisabeta - pasionata, ?ndragita, distincta, si armonioasa Sissi - scrie un jurnal intim ?n care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si ?nc?ntatoare. ?n statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au ?nceput sa fie constituite ?ncep?nd cu anul 1922.
? Existenta neintrerupta de doua milenii a statiuni Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii ?ntr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de ?nalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un ?nalt grad de atractivitate.
? Multiplele mijloace de recreere si divertisment ? restaurant, baruri, terase de vara, bazine de ?not cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii ?n statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie ?n plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.
|