CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportBistrita-Nasaud Localitatea: Piatra Fantanele
Hotel Castel Dracula
Adresa: HOTEL CASTEL DRACULA, Piatra Fantanele, Bistrita Nasaud, Romania
Telefon si fax:
DESCRIERE

? Fantasticul Pas din Muntii Bargaului care face legatura intre Transilvania si Bucovina, constituie o atractie deosebita din punct de vedere turistic. In aceasta zona mirifica, hotelul inaugurat in 1983 in stilul unei case medievale se ridica la hotarele dintre judetele Bistrita-Nasaud si Suceava, amplasat la altitudinea de 1116 m in imediata apropiere a DN 17.

? Castelul-hotel Dracula domina larga panorama a muntilor, fiind locul ideal pentru iubitorii de natura si in acelasi timp de confort. Arhitectura medievala a castelului si a curtii interioare impresioneaza prin originalitatea sa.

? Zona se impune prin climatul tonic, stimulent, cu aer puternic ozonat si cu cel mai ridicat continut de iod in atmosfera din toata tara, creand impreuna cu toti factorii naturali, un mediu curativ pentru tratamentul nevrozei astenice, surmenajului, convalescentilor cu stare generala buna, suferinzilor de bazedov, etc.

? De un pitoresc deosebit atat vara cat si in anotimpul alb, zona Tihuta, punct de atractie si de intalnire pentru iubitorii muntelui, ofera excelente conditii pentru practicarea sporturilor de iarna, fiind un adevarat eden de liniste, sanatate si recreere.


? Hotelul dispune de 140 locuri de cazare in 3 apartamente si 62 camere cu 2 paturi, baie, telefon, TV, diverse servicii la cerere, sauna, teren de parcare. Restaurantul hotelului ofera o gama larga de meniuri si vinuri.


? Primavara, vara si toamna se pot face drumetii:
 • Vechiul drum al romanilor din Muntii Bargaului, care se desfasoara paralel cu soseaua nationala Bistrita-Vatra Dornei, la nord de aceasta, la 5 km vest de Pasul Bargaului, in lungime de 11 km si de 4-5 m latime, drumul, deosebit de interesant, este pavat cu lespezi de piatra imbinate perfect, avand si opritoare de piatra pe pantele mai inclinate (durata 7-8 ore);
 • Magura Calului, din soseaua nationala Bistrita-Vatra Dornei, de unde se deschide o panorama de larga cuprindere asupra Muntilor Rodnei, Suhard, Calimani, spre si peste Giumalau (durata 4-5 ore);
 • Stanca de la Piatra Fantanele, in fata noastra desfasurandu-se o frumoasa panorama a muntilor. Accesul nu prezinta dificultate (durata 2 ore);
 • Dealul Zimbrului - belvedere (durata 3-4 ore).


  ? Iarna, sunt la dispozitia dvs. partii si intinse terenuri de schi, babyschi, partii pentru saniute, organizandu-se si plimbari cu sanii trase de cai bargovenesti.
 • PRETURI
  Nespecificat

  Mesaje si opinii


  Nu exista mesaje