CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportUdrea propune Guvernului, cam fortat, o noua statiune de schi în zona Padina-Pestera


Udrea propune Guvernului, cam fortat, o noua statiune de schi în zona Padina-Pestera

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat joi ca va sprijini, din bugetul Ministerului un proiect al autoritatilor locale din Dambovita, cu promovare si cu bani, care prevede construirea unei statiuni turistice în zona Padina-Pestera.

“Ne trebuie o alternativa la Valea Prahovei”, a declarat Elena Udrea, sefa de la Turism. Prezenta la conferinta internationala “Bucegi – Investitie in viitor”, Udrea a mai spus ca va introduce proiectul de statiune pe lista celor sprijinite de minister, specificand ca “finantare pentru dezvoltarea zonelor de schi din Carpati exista”.

Proiectul viitoarei statiuni Padina – Pestera presupune construirea mai multor partii de schi, piscine, stranduri, terenuri pentru sporturi de iarna, capacitati de trasport pe cablu, parcari, instalatii de apa si tunuri de zapada, precum si capacitati de cazare si infrastructura rutiera.

Va puteti baza total pe sprijinul Ministerului Turismului”, s-a adresat Udrea reprezentantilor autoritatilor locale din Dambovita.

“Nu propunem un proiect de tip manea, ci unul bazat pe frumusetile naturii” - Florin Popescu, presedintele Consiliului judetean Dambovita

Presedintele Consiliului judetean Dambovita, Florin Popescu, a spus ca proiectul de la Padina-Pestera face legatura prin cablu, intre Valea Prahovei si zona Moeciu-Rucar-Bran. “Nu propunem un proiect de tip manea, ci unul bazat pe frumusetile naturii”, a adaugat Popescu. Potrivit oficialului, in aceasta zona nu se va promova turismul de tip gratar la marginea soselei, pe fundal muzical de manele. “Va fi o statiune dedicata turismului sportiv şi de sanatate, conceputa după modelul statiunilor montane din Elvetia”, a declarat pentru Gandul Florin Popescu.

Valoarea totala a proiectului, incluzand şi investitiile pe care autoritatile estimeaza ca le vor face firmele private in zona, respectiv hoteluri si restaurante, nu poate fi estimata in absenta studiului de fezabilitate. Acesta va fi finalizat, dupa cum sustine Popescu, la data de 15 mai a.c. El ne-a mai declarat ca aproximativ 17 milioane de euro vor costa partiile si alte 25 de milioane de euro vor fi investite in infrastructura rutiera. Pentru proiect si-au manifestat deja interesul investitori din Italia si Olanda, de ei depinzand si data inceperii propriu-zisa a demararii lucrarilor. “Pana la finalul acestui an vom demara lucrarile, afirma Florin Popescu, care estimeaza în maximum 3 ani, statiunea Padina-Pestera va deveni realitate.

SURSA: NITU SILVIU-LIVIU