CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportProiectul intitulat ‘Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi’ urmeaza a se derula avand o durata de un an.


Proiectul intitulat ‘Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi’ urmeaza a se derula avand o durata de un an. Sursa de finantare a proiectului este reprezentata de Fondul European de Dezvoltare Regionala (F.E.D.R).

Prin acest proiect se va pune in valoare urmatoarele obiective:

- Traditiile culinare si costumele populare dunarene;

- Balta Mica a Brailei, zonele protejate si zonele inundabile din judet;

- Bisericile vechi, cladirile din centrul istoric al orasului.

Se vor organiza seminarii, conferinte si mese rotunde in cadrul proiectului, obiectivele fiind prezentate ulterior invitatilor din tara, turistilor aflati in vacante si/sau concedii si localnicilor care doresc sa se informeze despre cultura, traditii si obiceiuri.

Obiectivele vor fi promovate prin harti turistice, diverse activitati (ce se vor desfasura in luna Iulie, pe parcursul a 5 zile), carti postale si serii de timbre. Implementarea proiectului a fost stabilita la un numar de 12 luni, iar valoarea totala a acestuia este de peste 1.000.000 de lei, din care peste 675.000 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din F.E.D.R, iar cofinantarea eligibila de la bugetul local este de aproape 16.000 de lei.