CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportStructurile de primire turistice riscă să fie amendate


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat un proiect de hotărâre conform căruia structurile de primire turistice care nu se deschid odată cu începerea sezonului estival riscă amenzi cuprinse între între 2.000 lei şi 50.000 lei în funcţie de perioada întârzierilor.

Operatorii economici din turism vor fi obligaţi să furnizeze informaţii reale cu privire la denumirea, tipul structurii de primire turistice, categoriei de clasificare sau serviciile prestate în materialele promovare, în oferte şi pe propriile pagini de internet. În acelaşi timp, aceştia vor fi obligaţi să expună în mod lizibil şi vizibil copia certificatului de clasificare sau a licenţei de turism, în actul normativ în vigoare nefiind o precizare expresă în acest sens.

Amenzile  pentru structurile de primire turistice vor fi: pentru cei care nu funcţionează începând cu data de 1 mai a fiecărui an de la 2.000 lei la 6.000 lei, pentru cei care nu funcţionează începând cu data de 15 mai a fiecărui an de la 8.000 lei la 10.000 lei, iar pentru cei care nu funcţionează începând cu data de 1 iunie a fiecărui an de la 20.000 lei la 30.000 lei.

Cu amenzi  între 30.000 lei şi 40.000 lei vor fi sancţionate structurile de primire turistice care nu funcţionează la data de 15 iunie a fiecărui an, iar cele care nu funcţionează după data de 1 iulie a fiecărui an, până la sfârşitul sezonului estival vor primi amendă cuprinsă între 40.000 lei şi 50.000 lei şi retragerea certificatului de clasificare.

 
 

                                                                                                Dolcan Maria Andreea