Mai multe locuri turistice din Romania au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin
Opt situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin trei stele (de vizitat neaparat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii. Pentru pregatirea editiei romanesti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii si facand o selectie. La evenimentul de lansare al ghidului au participat Eric Faidy, presedinte Michelin Romania si Balcani; Iolanda Chioaru si precum si sustinatori ai Ghidului Verde Michelin Romania. In afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante). „Dupa ce au petrecut o multime de timp invatand si scriind despre Romania, descoperind ca aceasta este intr-adevar o destinatie minunata, scriitorii nostri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colectie cu cele mai interesante lucruri de vazut si facut in Romania. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru Romania sa-i ajute pe romani sa-si redescopere tara,” a declarat Eric Faidy, Presedinte Michelin Romania si Balcani. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii. Ghidul a fost pus in vanzare pe 16 mai 2011 in puncte de distributie din toata tara, cu o circulatie de 2.500 de exemplare si un pret recomandat de: 49 lei. O varianta in limba franceza a Ghidului Verde Michelin pentru Romania a fost deja lansata in septembrie 2008.
Dolcan Maria Andreea |