CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportTurismul la castel: Cât costă un sejur medieval în România


 

Dormitoare spatioase, mobila veche, opere de arta si decor medieval, astfel pot fi descrise castelele din Romania, conservate pentru a reda cat mai bine cu atmosfera din epoca regilor, demult apusa. Daca esti fascinat de istorie si de traditii, daca te-ai saturat de camerele opulente ale hotelurilor de lux si vrei sa traiesti ca intr-o poveste cu printi si printese, iti recomandam o experienta inedita: o escapada in „evul mediu”.

Tarifele pornesc de la 45 euro si ajung pana la 150 euro de persoana, in functie de fiecare castel in parte.

Castelele Banffy (judetul Cluj), Huniade (Timisoara), Kemeny (judetul Alba), Bran (Brasov), Brancoveanu (Brasov), Rasnov (Brasov), Corvinilor (Hunedoara), Brukenthal (Sibiu), Sturdza (Iasi) si Peles (Sinaia) sunt doar cateva dintre cele mai sonore cladiri medievale ce se gasesc in tara noastra. Daca pe unele dintre acestea le poti vizita, doar cateva iti ofera insa posibilitatea de a te gazdui.

Daca vrei sa evadezi din oras pentru cateva zile si sa traiesti o poveste de basm, asemenea celor pe care le citeai in copilarie, iti sugeram sa-ti indrepti atentia spre castelele din Romania. Poate prea putin promovat pana acum, acest segment de turism iti ofera o multime de facilitati: redarea unor vremuri de mult apuse, istorii despre proprietatile care au apartinut conducatorilor si familiei regale, dar si delicii gastronomice inedite, precum si diverse activitati de recreere, in concordanta cu timpurile din care dateaza castelele.

 

Sursa: Mediafax.ro