CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportSport extrem in Muntii Trascaului


Administratia judeteana din Alba intentioneaza sa promoveze mai mult practicarea sporturilor extreme in zona Cheilor Trascaului. In zona vin deja turisti care practica sporturile extreme: parapanta si alpinism pentru avantajele oferite de aceste locuri.

Fara sa atinga inaltimea intalnita in alte grupe ale Carpatilor Romaniei, Muntii Trascaului reprezinta, totusi, o unitate extrem de diversificata ca peisaj, cu un remarcabil potential turistic, doar in parte valorificat pana in prezent. In ciuda faptului ca au inaltimi sub 1 400 m, ci apar destul de impunatori, mai ales cand sunt priviti din Culoarul Muresului, de unde-si dezvaluie un profil crenelat, cu acel aer de atragatoare salbaticie. Turistii vor gasi aici posibilitatea de a petrece cateva zile de neuitat.

Urmeaza ca in perioada urmatoare sa aiba loc o campanie de promovare a Cheilor Trascaului pentru a atrage turistii pasionati de aceste sporturi extreme. Pentru ca acest lucru sa se intample autoritatile vor demara un proiect local in acest sens, sperand si la obtinerea unor fonduri europene.

Numarul de turisti care viziteaza anual comuna Rimetea este, in medie de zece ori mai mare decit populatia comunei, fiind vorba in special de turisti maghiari, dar si italieni sau germani.

 

Dolcan Maria Andreea