CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportPrimul aqua park acoperit din Romania va fi construit la Gura Humorului


In urma unei investitii finlandeze si poloneze, in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro se va construi primul aqua-park din tara care va fi acoperit in totalitate. Acesta va fi realizat la Gura Humorului, in Complexul turistic “Arinis”.

Potrivit primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, orasul sau a incheiat cu orasul polonez Puck, statiune turistica la Marea Baltica, un contract de colaborare si schimb de experienta, unul dintre obiectivele de colaborare fiind constructia unui aqua-park similar celui care functioneaza in orasul polonez.

Ursaciuc a mentionat ca administratiile celor doua orase au incheiat deja parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului special si liceal, dar si in domeniul culturii.

In prezent, complexul din Gura Humorului cuprinde o piscina acoperita, doua bazine in aer liber, o sala de sport, mai multe terenuri de tenis si handbal, patinoar, partie de schi, dar si zone de agrement.

O delegatie din Polonia urmeaza sa vina saptamana viitoare in Gura Humorului in vederea infiintarii firmei care va construi acest parc acvatic de agrement, dar si pentru semnarea parteneriatului cu autoritatile locale.

 

Dolcan Maria Andreea