CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportMii de turisti si-au petrecut weekend-ul pe litoral


Mii de  turisti au ales sa-si petreaca acest sfarsit de saptamana pe litoral, iar hotelierii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul acestora sa creasca, in conditiile in care in prima jumatate a anului in curs au fost cu 20% mai putini turisti pe litoral decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Este primul week-end mai animat, iar numarul turistilor va creste si pentru ca elevii au intrat in vacanta. Pana acum au fost pe litoral cu 20% mai putini turisti decat anul trecut. Week-end-ul trecut, statiunile din sudul litoralului erau pustii", a declarat Corina Martin, presedinta Asociatiei Litoral - Delta Dunarii.

Se pare ca perioada 17-19 iunie a fost primul sfarsit de saptamana din 2011 cand pe litoral sunt mai multi turisti, preferata fiind statiunea Mamaia.

In statiunea Mamaia, tarifele de cazare in aceasta perioada variaza de la 250 lei/persoana pentru cinci nopti intr-o camera dubla a unui hotel cu doua stele, cu mic dejun inclus, pana la peste 600 lei/persoana pentru aceeasi perioada, intr-un hotel de patru stele.

O piata sezoniera ce poate profita doar trei, maximum patru luni de turisti o formeaza inchirierile rezidentiale din zona litoralului. Cele mai scumpe apartamente se regasesc in Mamaia, Constanta si Neptun.

Tarifele vor creste de la 1 iulie, unii hotelieri aplicand majorari incepand cu sfarsitul lunii iunie.

Dolcan Maria Andreea