CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDeschiderea Muzeului Antipa a fost amanata pentru septembrie


Desi lucrarile de renovare ale muzeului au inceput in urma cu doi ani, deschiderea muzeului a fost amanata de mai multe ori din cauza unor intarzieri de plati catre firma care se ocupa de renovare. Dupa ultimele declaratii ale directorului Dumitru Murariu Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa” se va deschide in luna septembrie.

„Cu siguranta se va deschide in septembrie. Acum mai sunt cateva lucruri in curs de executare si nu vrem sa sesizeze vizitatorii lipsurile. Daca tot a fost inchis doi ani si jumatate, de la inceputul anului 2009, macar expozitia sa fie gata cap-coada”, a spus Murariu.

Directorul institutiei a mai declarat ca in ultimele doua luni de vara, cei mai multi dintre bucuresteni oricum parasesc orasul pentru a pleca in vacanta. Astfel, inceputul toamnei ar fi un moment mult mai potrivit pentru inaugurare.

Se pare ca Antipa, muzeul cu exponatele cele mai vechi se transforma intr-un monstru al tehnologiei. Noile dotari ale Muzeului Antipa sunt: cinci sali in care se vor proiecta documentare, 30 de diorama, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, o sala multimedia pentru conferinte, un laborator pentru copii, o cafenea si un magazin de suveniruri. Tehnicienii si graficienii  spun ca o vizita la muzeul Antipa se va transforma intr-o calatorie in natura care va fi traita, nu doar expusa.

Cel mai probabil, un bilet pentru adulti va costa 10 lei, unul pentru elevi si copii 5 lei, iar cel pentru elevi sositi in grupuri mari va fi mai mic de 5 lei, a mentionat directorul Murariu.

Investitia este pe masura schimbarii: transformarea muzeului Antipa a costat 11 milioane de euro. Este cea mai mare investitie facuta vreodata intr-un muzeu national in Romania.

Dolcan Maria Andreea