CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportFestival medieval la cetatea Rasnov


Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov isi deschide portile pentru trei zile de sarbatoare inedita intre 24 si 26 iunie, evenimentul fiind la prima editie.

Cavaleri, domnite, sabii, halebarde, lanci, scuturi, coifuri, camasi de zale, corturi si turniruri sunt ingredientele de baza ale evenimentului. Festivalul Medieval al Cetatii Rasnov este unic, in primul rand, datorita faptului ca implica in structura si in organizarea sa unul dintre ordinele cavaleresti cele mai vechi si respectate care au existat vreodata in istoria medievala – Cavalerii Ordinului Sfantului Ioan din Ierusalim, sau Cavalerii Ioaniti, cunoscuti, mai simplu, drept Cavalerii de Malta.

Editia din acest an a festivalului este dedicata implinirii a 800 de ani de la asezarea cavalerilor teutoni in Tara Barsei.

Festivalul din Rasnov incepe cu o slujba la biserica Sf. Nicolae Vechi, cu prilejul sarbatorii Sf. Ioan Botezatorul (24 iunie), patronul spiritual al Ordinului Cavalerilor de Malta. Aceasta va fi urmata la pranz de o parada a cavalerilor spre centrul orasului din judetul Brasov. O ora mai tarziu, trompetele vor anunta venirea cavalerilor in piata din centru, unde va avea loc ceremonia oficiala de primire a oaspetilor.

Sambata, cei 200 de cavaleri care participa la festival vor vizita cetatile medievale din localitatile Cristian, Ghimbav, Harman si Prejmer. Seara, de la ora 20.00, distractia se va muta in Poiana Brasov, la Restaurantul „Imparatul Romanilor”, unde va avea loc o cina festiva de caritate.

Evenimentul se desfasuara sub patronajul Ordinului Suveran Ospitalier si Militar al Sfantului Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta si cu sprijinul primariei orasului Rasnov.

 

Dolcan Maria Andreea