CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportSe redeschide Castelul Fermecat din Parcul Nicolae Romanescu - Craiova


Castelul de poveste din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova isi redeschide portile pentru public peste cateva saptamani, sub forma de terasa-bar. Castelul Fermecat a fost inchiriat in urma cu o luna de catre un cunoscut craiovean, care a demarat deja reabilitarea imobilului. Castelul fusese lasat in paragina, avand geamuri sparte, mesaje pe ziduri si bucati de tencuiala desprinse de pe cladire.

Parcul Nicolae Romanescu este de-al treilea parc natural ca marime din Europa. Acesta poate fi considerat drept cea mai grandioasa realizare arhitectonica a Craiovei din ultimele veacuri.

 Parcul a fost realizat la initiativa lui Nicolae Romanescu, fost primar al Craiovei. Arhitectul peisagist francez Emil Redont s-a ocupat de amenajarea acestui mare parc destinat recreerii craiovenilor.

Povestea „Castelului Fermecat” a inceput in jurul anului 1905, odata cu amenajarea intregului parc Romanescu. Acesta a fost ridicat in apropierea Podului Suspendat. Initial doar un „ambalaj” frumos pentru un castel de apa, cladirea a fost transformata in anii comunismului in restaurant, iar dupa Revolutie a functionat ca un bar. Intre timp ruinele Castelului au devenit intre timp un punct de reper pentru craioveni, dar si un obiectiv turistic.

Dupa redeschidere, noul chirias sustine ca va incerca sa organizeze in Castelul Fermecat diverse evenimente culturale.

 

Dolcan Maria Andreea