CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportDurata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta scade de vineri la 2 ore si 30 de minute


Durata calatoriei cu trenul pe ruta Bucuresti-Constanta va fi de vineri de 2 ore si 30 de minute, pentru trenurile care circula fara oprire, dupa finalizarea lucrarilor de modernizarea a liniei feroviare, a anuntat, joi, CFR SA.

"Odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare pe 174,4 km de linie de cale ferata si a celor 102 poduri si podete, durata calatoriei, in acest sezon estival, va fi de 2 ore si 30 de minute pentru patru trenuri Rapide, care vor circula fara oprire in statiile de cale ferata din parcurs. De asemenea, durata calatoriei pentru celelalte trenuri estivale, care vor avea 4 sau 5 opriri, va fi in medie de 2h si 50 minute", se precizeaza in comunicatul CFR.

In luna iunie CFR SA a anuntat ca durata calatoriei a fost redusa la 2 ore si 50 min. In vara anului trecut trenurile parcurgeau distanta in aproximativ patru ore.

In prezent, lucrarile de modernizare continua pe anumite linii din statiile Sarulesti, Lehliu, Dor Marunt, Dragos Voda, si Ciulnita, intre statiile Sarulesti si Lehliu (pentru racordarea firului doi la traseul noului pod), Lehliu - Dor Marunt (pe firul doi), si pe portiunea Dragos Voda - Ciulnita (pe firul unu).

Dupa finalizarea intregului program de modernizare, CFR estimeaza ca durata calatoriei pe tronsonul Bucuresti - Constanta va fi de aproximativ 2 ore si 15 minute pentru trenurile care circula fara oprire.

 

Sursa: Mediafax