CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCare sunt cele mai ieftine si cele mai scumpe destinatii de vacanta


In topul destinatiilor preferate de romani atunci cand vine vorba de alegerea unei vacante in tara se mentine pe primul loc, in aceasta perioada, litoralul Marii Negre. El este urmat de turismul rural, in special de pensiunile din zonele Bran-Moeciu, Sibiu si Maramures. Pe locul al treilea, ca destinatie preferata de turistii romani in tara, se afla statiunile balneo-climaterice, iar pe ultimul loc statiunile montane.

Preturile unei vacante in strainatate variaza intre 100 si 4.000 de euro pe saptamana, in timp ce un turist care alege sa isi petreaca vacanta in Romania va plati o suma cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, pentru cele mai ieftine destinatii din tara.

"In total vin in Romania 1,3 milioane de turisti straini, dintre care jumatate vin aici pentru a vizita diferite statiuni, pentru circuite, pentru sejururi si pentru tratament. Ceilalti vin pentru afaceri si pentru evenimente", a declarat pentru gandul Traian Badulescu, consultant in domeniul turismului.

Topul celor mai cautate statiuni de pe litoralul romanesc

1. Mamaia - se mentine pe primul loc si anul acesta;
2. Neptun, Olimp si Jupiter - revin in preferintele romanilor;
3. Costinesti si Vama Veche - sunt preferate de tineri;
4. Eforie Nord - preferata in special de persoanele cu varste de peste 50 de ani pentru sejururile cu tratament inclus.

In Neptun - Olimp exista un hotel care ofera servicii de spa si de refacere pentru persoanele cu varste cuprinse intre 30-40 de ani, care aleg aceasta destinatie pentru a se relaxa.

Care sunt cele mai ieftine destinatii turistice din Romania

1.Pe litoral
• la hotelurile de 2 si 3 stele din Eforie Nord, Eforie Sud, Venus si Saturn, unde pretul de cazare, pe saptamana, pentru o camera, cu mic dejun inclus, ajunge la 500-600 de lei;
• la hotelurile de o stea si 2 stele din Vama Veche;

2.Turism rural
• la pensiunile de 2 margarete, unde 5 - 6 nopti de cazare, cu masa inclusa, costa 400 de lei pe persoana;

3.Turism Balnear
• in statiunile Olanesti, Calimanesti si Caciulata, unde hotelurile nu sunt modernizate, dar exista alternative sub 1.000 de lei pentru doua persoane.

 

Sursa: mediafax