CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportIncepe Sighisoara Medievala


A XIX-a editie a Festivalului Medieval de la Sighisoara, judetul Mures, incepe astazi si se incheie duminica, 31 iulie. Pe parcursul celor cinci zile de sarbatoare - cu doua mai mult fata de editiile precedente - vizitatorii cetatii au ocazia sa asiste la demonstratii cu steaguri, turniruri, lupte medievale, initieri cavaleresti, spectacole si, mai ales, muzica si dansuri medievale. Pe langa acestea, sumnt programate o multime de alte surprize. Tema editiei din acest an a festivalului este "Eroul Medieval". 

Sighisoara Medievala se desfasoara in 10 sectiuni, printre care teatru, muzica, expozitii, film si conferinte. Totul, presarat cu spectacole de animatie stradala si concerte de seara.

La festival vor participa zece ordine cavaleresti si numeroase formatii medievale din tara si din strainatate. La eveniment sunt asteptate trupe de teatru studentesti, trupe private si teatre profesioniste din tara si de peste hotare.

Interzis bauturilor alcoolice

In Cetatea Medievala, pe domeniul public si privat nu se vor comercializa bauturi alcoolice de nici un fel, iar bauturile racoritoare se vor servi numai in recipiente din plastic. Pentru cei care doresc sa se aprovizioneze din alte parti cu bautura, organizatorii au interzis accesul acestora in cetate.

Pe perioada festivalului, sunt interzise gratarele, comercializarea de seminte, vata de zahar sau porumb fiert si se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale.

Tarife de acces

Pe parcursul Festivalului, accesul in Cetatea medievala se va face in baza biletelor/bratarilor de acces, tariful de acces fiind de 10 lei /zi/ persoana, copiii sub 7 ani avand acces gratuit.

Regulamentul mai prevede ca in timpul desfasurarii programului artistic al festivalului, comerciantilor le este interzis sa difuzeze muzica, in timpul pauzelor se va difuza doar muzica instrumentala, medievala, cu un volum scazut, astfel incat sa fie evitata poluarea fonica.

 

Sursa: skytrip