CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportUdrea introduce autobuze "londoneze" pentru turistii care vor sa viziteze Capitala


Turistii straini si romani care viziteaza Bucurestiul vor avea la dispozitie incepand de joi, 28 iulie 2011, patru autobuze supraetajate care vor efectua curse speciale pe o ruta ce traverseaza principalele puncte de interes din Capitala, a anuntat miercuri Ministerul Turismului.

Autobuzele vor fi inscriptionate cu insemnele brandului national de turism, in vederea cresterii notorietatii Romaniei ca destinatie turistica.

"Sper ca aceste circuite sa sporeasca atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucurestiul sa-si recastige locul pe care il merita in randul celor mai vizitate capitale europene", a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Linia turistica va functiona zilnic, intre orele 10.00-22.00, pe traseul Piata Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei Libere, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Proiectul reprezinta un parteneriat incheiat intre Minister si RATB.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt de: 25 lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

 

Sursa: dailybusiness.ro