CAZARI TURISTICE

OBIECTIVE TURISTICE

INFO UTILE

TransportCresteri ale numarului de turisti pe litoral in 2011


Numarul de turisti care isi vor petrece vacantele pe litoral anul acesta va creste cu circa 5% comparativ cu anul trecut, a declarat Corina Martin, presedintele ANAT.

In 2010, au fost inregistrati pe litoral aproximativ 1,3 milioane de turisti. Mamaia este statiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmata de Eforie Nord si Jupiter, la polul opus situandu-se Eforie Sud.

"In acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este intre 90% si 95 %, si de 100 % in week-end-uri, si reprezinta varful inregistrat pe intregul sezon. Acest grad bun de ocupare se datoreaza tarifelor avantajoase oferite de programele speciale si vremii excelente", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedinte al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.

Ea a anuntat ca tarifele pe litoral nu vor creste la agentii incepand cu 1 august, ci vor ramane la nivelul stabilit la 15 iulie, cand a inceput perioada considerata varf de sezon. 80% dintre turistii care isi fac vacanta pe litoral merg prin intermediul agentiilor de turism, unde preturile sunt mai mici fata de cele practicate la receptiile hotelurilor.

Dupa 15 august tarifele vor scadea urmand sa inceapa seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanta» si apoi, de la 1 septembrie, «Litoralul pentru toti». 

 

Sursa: dailybusiness.ro